Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν σχεδιάζει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Το Ιράν σχεδιάζει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας
Η Τεχεράνη χαρακτηρίζει σημαντική τη συνεργασία της Αρμενίας για τον εφοδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με φυσικό αέριο από το Ιράν.
Το φυσικό αέριο του Ιράν μπορεί να εξαχθεί στο εγγύς μέλλον στην Ευρώπη μέσω Αρμενίας, Γεωργίας και Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ορυχείων και Γεωργίας του Ιράν Gholam-Hossein Shafeie.
Μιλώντας σε συνέδριο των Επιμελητηρίων Ιράν και Αρμενίας, ο Shafeie είπε, ότι η συνεργασία σε των δύο χωρών έχει ιδιαίτερη σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια και για την μεταφορά στο εγγύς μέλλον φυσικού αερίου από το Ιράν στην Ευρώπη μέσω της Αρμενίας, της Γεωργίας και της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Shafeie ήταν μέλος της συνοδείας του Προέδρου της χώρας Hassan Rouhani στην περιοδεία του με κυρίαρχο θέμα την ενέργεια σε Αρμενία, Καζακστάν και Κιργιστάν.
Ο Ιρανός αξιωματούχος Shafeie τόνισε ότι Τεχεράνη και Ερεβάν είναι στρατηγικοί εταίροι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
Σημείωσε δε, ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στην ανταλλαγή τεχνικών και μηχανικών υπηρεσιών, καθώς και στους τομείς της ενέργειας, των πετροχημικών, της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της κατασκευής φραγμάτων και της βιομηχανικής παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης