Αναλύσεις

Τσίπρας σε W. Ross: Στόχος οι νέες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας

Τσίπρας σε W. Ross: Στόχος οι νέες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα συνεχιστούν οι μεγάλες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις

Την θέση ότι απόλυτη προτεραιότητα και πρωταρχικός στόχος είναι πλέον η προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που του παρέθεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross και στο οποίο συμμετείχαν στελέχη κορυφαίων αμερικανικών εταιρειώνπου δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της πληροφορικής.
Στη συνάντηση φέρεται πως συμμετείχαν και στελέχη από τον κατασκευαστικό τομέα, τη βιομηχανία καθώς επίσης και επενδυτικά funds και τράπεζες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως «έχει ανακτήσει τη σταθερότητα και ανακάμπτει» και επεσήμανε πως θα συνεχιστούν οι μεγάλες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να απελευθερώσει το παραγωγικό της δυναμικό και να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στον «καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε «την ιστορική σημασία που έχει για τη συνεργασία και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια, η Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ τόνισε ότι «τα μεγάλα project της διασυνδεσιμότητας (ενέργεια, μεταφορές) στα Βαλκάνια είναι στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής», κάτι που όπως επισημάνθηκε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, εξέφρασε το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας να βγει από την πολυετή κρίση, μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την πρόσφατη διοργάνωση στη ΔΕΘ καθώς και για την συνάντηση του εκεί με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό να υπάρξει μια νέα συνάντηση όταν ο Πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη.
Επίσης τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ και σημείωσε ότι η Ελλάδα δουλεύει με σχέδιο και όραμα, καθώς όπως και ο ίδιος διαπίστωσε από πρόσφατες επισκέψεις του στα Βαλκάνια, προχωρούν σημαντικές πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας - όπως σιδηροδρομική σύνδεση, μεταφορές, αγωγοί, ενεργειακή συνεργασία - στις οποίες η Ελλάδα όχι απλά συμμετέχει αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ηγείται όλων αυτών των προσπαθειών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν επίσης ο συνιδρυτής και διαχειριστής κεφαλαίου της επενδυτικής «Centerbridge Partners», Mark T. Gallogly, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Howard Lutnick, επικεφαλής και γενικός διευθυντής της «Cantor Fitzgerald L.P.», η Barbara Novick, αντιπρόεδρος της «BlackRock, Inc», ο John Paulson, πρόεδρος, επενδυτής και διαχειριστής hedge funds της «Paulson & Co., Inc», ο Michael A. Peterson, διευθύνων σύμβουλος της «Peterson Management, LLC» και η πρόεδρος της «First Republic Bank», Hafize Gaye Erkan.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης