Επιχειρήσεις

Folli Follie: Θέμα ωρών η κατάθεση νέου αιτήματος για υπαγωγή στον Πτωχευτικό

Folli Follie: Θέμα ωρών η κατάθεση νέου αιτήματος για υπαγωγή στον Πτωχευτικό

Το αίτημα κατατίθεται με τη σύμφωνη γνώμη του 20% των ανέγγυων πιστωτών της και των εργαζομένων της

Την κατάθεση νέου αιτήματος προστασίας από τους πιστωτές της αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ωρών η διοίκηση της Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα κατατίθεται με τη σύμφωνη γνώμη του 20% των ανέγγυων πιστωτών της και των εργαζομένων της.
Το παραπάνω σχήμα στήριξης της αίτησης είναι διαφορετικό από εκείνο που υποστήριξε το πρώτο -και απορριφθέν αίτημα της εταιρίας- στο οποίο ως συναινούντες πιστωτές είχαν εμφανιστεί θυγατρικές εταιρίες του ίδιου του ομίλου.
Στο νέο αίτημα προστασίας περιλαμβάνεται αίτηση εξαίρεσης των ενέγγυων πιστωτών -δηλαδή των τραπεζών-, οι οποίες είχαν εξάλλου αντιταχθεί και στο παλαιότερο αίτημα προστασίας της Folli Follie.
Με βάση την παραπάνω παράμετρο, οι τράπεζες διατηρούν ακέραιο το δικαίωμα πλειστηριασμού του ενεχύρου που διαθέτουν ως εξασφάλιση δανείων, δηλαδή το ποσοστό 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο  συγκεκριμένος διαγωνισμός αναμένεται να προχωρήσει έως το τέλος του Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι για την υποστήριξη του νέου αιτήματος προστασίας από τους πιστωτές της, η Folli Follie θα ενσωματώσει το σχέδιο αναδιάθρωσης που σε αδρές γραμμές έχει επεξεργαστεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η Deloitte.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το αίτημα προστασίας και υποβολής σχεδίου αναδιάθρωσης κατά το άρθρο 106α του πτωχευτικού, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την τελική συνεννόηση της εταιρίας με τους πιστωτές της (ομολογιούχους).
Εφόσον εξασφαλιστεί η θετική απόφαση του δικαστηρίου ξεκινά ένας νέος κύκλος διαπραγμάτευσης και κατάρτισης συμφωνίας που θα εξειδικευτεί και θα επικυρωθεί από τη δικαιοσύνη στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος αναδιάρθρωσης κατά το άρθρο 106β.
Έως τότε η εταιρία παλεύει να επιβιώσει και να διαχειριστεί τη ρευστότητα της, αλλά και να εμφανίσει έγκυρο ελεγμένο ισολογισμό χρήσης 2017 υπογεγραμμένο από νέο ορκωτό ελεγκτή.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης