Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Reuters: To 35% των Αμερικανών θεωρεί την υπερθέρμανση ως «επικείμενη απειλή»

Reuters: To 35% των Αμερικανών θεωρεί την υπερθέρμανση ως «επικείμενη απειλή»
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας των Reuters/IPSOS για την κλιματική αλλαγή και τις απόψεις των Αμερικανών
Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως μια «επικείμενη» απειλή, την οποία προκαλεί κυρίως η ανθρώπινη δραστηριότητα και περισσότεροι από τα 2/3 θέλουν η Ουάσιγκτον να εργαστεί με άλλα έθνη για να την αντιμετωπίσει, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Η ανησυχία που εκφράζουν οι πολίτες για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στις ΗΠΑ έρχεται σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υιοθετεί ο πρόεδρος Trump, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διεξήχθη το διάστημα 29 Νοεμβρίου - 10 Δεκεμβρίου, κατέδειξε ότι το 35% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί την υπερθέρμανση του πλανήτη «επικείμενη» απειλή, ένα ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 32% το 2017 και 24% το 2015.
Περισσότεροι από τους μισούς, ήτοι το 57%, επίσης πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της «ανθρώπινης δραστηριότητας» ή «κυρίως της ανθρώπινης δραστηριότητας», σύμφωνα με την έρευνα, ένα ποσοστό ενισχυμένο σε σύγκριση με το 47% σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2012.
Επιπλέον, σε ποσοστό 69%, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, μεταξύ αυτών το 64% Ρεπουμπλικάνοι και το 80% Δημοκρατικοί. Το παραπάνω ποσοστό είναι μειωμένο σε σύγκριση με το 72% σε δημοσκόπηση του 2017.
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos συμμετείχαν 4.660 ενήλικες στις ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης