Διεθνή

Κίνα: Αναστέλλει τους πρόσθετους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα

Κίνα: Αναστέλλει τους πρόσθετους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα
Στις ΗΠΑ το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποιήσή του και την ελπίδα να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την άρση όλων των επιπρόσθετων δασμών
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τους επιπλέον δασμούς, που είχε αποφασίσει για τα αμερικανικά αυτοκίνητα και ανταλλακτικά από 1ης Ιανουαρίου.
Τηρεί έτσι την ανακωχή με τις ΗΠΑ, την ώρα που πάντος οι αγορές φοβούνται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να δοθεί οριστικό τέλος στον εμπορικό πόλεμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου η Κίνα θα αναστείλει τους δασμούς 25% σε 144 είδη οχημάτων και ανταλλακτικών από τις ΗΠΑ και τους δασμούς 5% σε 67 εξαρτήματα αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου.
Στις ΗΠΑ το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποιήσή του και την ελπίδα να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την άρση όλων των επιπρόσθετων δασμών, που έχουν επιβληθεί από τότε που ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος.
Σημεικώνεται ότι το Πεκίνο ποροέβη πρόσφατα στην πρώτη μεγάλη αγορά σπόρων σόγιας από τις ΗΠΑ μετά την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίγνκ στο Μπουένος Άιρες την 1η Δεκεμβρίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης