Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πυρά ΝΔ κατά κυβέρνησης στη Βουλή: Καραμπινάτο σκάνδαλο η υπόθεση ΔΕΠΑ

tags :
Πυρά ΝΔ κατά κυβέρνησης στη Βουλή: Καραμπινάτο σκάνδαλο η υπόθεση ΔΕΠΑ
Βορίδης: Αρκούν οι ενεδείξεις, σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά
Για καραμπινάτο σκάνδαλο κάνει λόγο η ΝΔ αναφερόμενη στη υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE και στο ρόλο του Μ. Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της ερώτησης που έχουν καταθέσει 37 βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τις «αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) κ. Θεόδωρου Κιτσάκου και το “αόρατο χέρι” που προκάλεσε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ».
Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ προανήγγειλαν ειδικό δικαστήριο για τους εμπλεκόμενους υπουργούς, «συμβουλεύοντας» μάλιστα τους υπουργούς να αρχίσουν να οργανώνουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Χατζηδάκης: Καραμπινάτο σκάνδαλο
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Κ. Χατζηδάκης μίλησε για καραμπινάτο σκάνδαλο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποπειράθηκε να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στην ELFE ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη ως συμψηφισμό με τα χρέη στη ΔΕΠΑ.
«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής.
Σας κατηγορούμε:
1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE που έχει to 80% των χρεών στην ΔΕΠΑ.
Βάλατε τον κ. Κιτσάκο που διώκεται για κακουργηματική απιστία.
2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα
3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους
4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του αλλά με εντολές έξι υπουργών και αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ.Χατζηδάκη, οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14, καθώς ήταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ ευρώ το 2013 και 74 εκατ το 2014, για να αυξηθούν από το 2015 στα 83 εκατ ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018.
Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης σύμφωνα με τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου 2014 επι κυβέρνησης Σαμαρά αποφασίστηκε η διακοπή παροχής αερίου στην ELFE εάν δεν προπλήρωνε τοις μετρητοίς τις νέες προμήθειες και αν δεν ρύθμιζε τα χρέη της.
«Αντί αυτής της απόφασης επι ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επαύξηση του δανείου και καμία ρύθμιση με μετάθεση επιταγών» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.
«Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης που έστειλε εξώδικο στην ELFE μόλις το έκανε εκδιώχθηκε από τον προκάτοχο του κ. Σταθάκη σχεδόν αμέσως.
Περίεργη σύμπτωση.
Στην θέση του κ. Παλαιογιάννη τοποθετείται ο κ. Κιτσάκος που μπήκε από τον κ Σκουρλέτη.
Ο κ. Κιτσάκος αποτελεί κομματικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενικός διευθυντής των Ελληνικών Λιπασμάτων.
Τοποθετήσατε Διευθύνοντα Σύμβουλο των διευθυντή εταιρείας που είχε τα μεγαλύτερα χρέη.
Βάλατε το λύκο να φυλά τα πρόβατα»
Ο κ. Κιτσάκος με το που αναλαμβάνει καθήκοντα κάνει τα εξής:
Προσπαθεί να προχωρήσει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών χρησιμοποιώντας ακίνητα που ήταν πολλαπλώς υποθηκευμένα σε τράπεζα και δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αυτό λέει το έγγραφο του κ. Νικολούδη της αρμόδιας αρχής που είχε δεσμεύσει τα ακίνητα
Στην συνέχεια ενώ η πιάτσα βοά αποφασίζει να παρέμβει ο διάδοχος του κ. Νικολόυδη ο κ. Παντελής ο οποίος στέλνει σχετικό έγγραφο στην ΔΕΠΑ (2.5.2017) και ρωτά τι γίνεται με τα ακίνητα.
Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο υπο την προεδρεία της κυρίας Βασιλικής Θάνου και με ψηφους 7 έναντι 6 αποφασίζει την αποπομπή του κ. Παντελή και την τοποθέτηση της κα Ζαίρη .
Εκ τοτε αγνοείται το θέμα των ακινήτων» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ο κ. Κιτσάκος ενώ συμβαίνουν όλα αυτά λέει στο διοικητικό συμβούλιο ότι την πρωτοβουλία ανταλλαγής δεν την πήρε μόνος του αλλά του το ζήτησαν 6 υπουργοί που τους κατονομάζει».
«Το γκρίζο τοπίο συμπληρώνεται από την μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank το 2016.
Στην τράπεζα χρωστούσαν τα ELFE.
Ωστόσο πέρα βρέχει για την κυβέρνηση που καλύπτει τον Κιτσάκο και συνεχίζει όλο το γαϊτανάκι μεθοδεύσεων» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη.
«Ως κερασάκι στην τούρτα προκύπτει η ιστορία Πετσίτη.
Ενας πρώην συμμαθητής και συνεργάτης του κ. Ν Παππά και πρωταγωνιστής σε φωτο δίπλα στον Τσίπρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις Κιτσάκου την περιοδο 2016 – 2017 που γίνονταν διαπραγματεύσεις ο Μανώλης Πετσίτης επισκέπτεται την ΔΕΠΑ και τον Κιτσάκο ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια περίοδο αμείβεται μόνο από την ELFE με ποσά που φθάνουν 200 χιλ ευρώ.
Φοβερή ανέλιξη καθώς το προηγούμενο επάγγελμά του απέφερε 5 χιλ ευρώ.
Τι άλλο είναι ο Πετσίτης;
Είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ενός Κύπριου Σωτηράκη Παναγιώτου ο οποίος κατά σύμπτωση είναι διαχειριστής δύο offshore του κ. Λαυρεντιάδη.
Είναι επίσης συνεργάτης και συνεταίρος του Αρτέμη Αρτεμίου.
Ως συμπέρασμα γύρω γύρω όλοι : Λαυρεντιάδης-Αρτεμίου-Παππάς και στην μέση ο Μανώλης.
Αυτή είναι η κωμικοτραγική εικόνα.
Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη είναι αποδεδειγμένο καραμπινάτο σκάνδαλο.
Είναι η κορυφή του παγόβουνου διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ.
Ενας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα σκανδάλων: σύμβαση για Θριάσιο, μεταναστευτικό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μυστικά κονδύλια και Σόρος.
Όλα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που παριστάνει τον αρχάγγελο κάθαρσης.
Δεν μπορείτε να καλύπτετε με την σιωπή πρακτικές που εκθέτουν την διαδρομή σας και το κόμμα σας» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.

Γεωργιάδης: Θα πάτε ειδικό δικαστήριο – Βορίδης: Ετοιμάστε την υπερασπιστική σας γραμμή

Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο έτερος Αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προειδοποίησε τους υπουργούς με ειδικό δικαστήριο.
«Είναι αδύνατον για αυτή την ιστορία να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο.
Γι'αυτό θα πάτε φυλακή και θα σας κοπούν τα γελάκια.
Η σκευωρία της Νοβάρτις έγινε με ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη.
 Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών.
 Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμίας σας θα εξηγήσετε ότι είναι να εξηγήσετε» είπε ο κ.Γεωργιάδης ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα της Βουλής επί ποινικών υποθέσεων δεν εξαντλείται στην απόδειξη της ενοχής.
«Αρκούν οι ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο.
Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά» τόνισε ο κ.Βορίδης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση των αρμοδίων υπουργών και συγκεκριμένα, . των υπουργών Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, του αντιπροέδρου Γ. Δραγασάκη, του υπ.Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και του υπ. Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης