Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η HitecVision προχωρεί στην πώληση της Verus Petroleum στη Βόρεια Θάλασσα

Η HitecVision προχωρεί στην πώληση της Verus Petroleum στη Βόρεια Θάλασσα
Σύμφωνα με εκτιμήσεις  η εταιρεία θα μπορούσε να αντλήσει 500 εκατομμύρια δολάρια
Η HitecVision επιδιώκει να πωλήσει τη μονάδα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανικής Βόρειας Θάλασσας Verus Petroleum, η οποία πέρυσι ολοκλήρωσε μια σειρά από μεγάλες εξαγορές που αυξάνουν την παραγωγή της, σύμφωνα με βιομηχανικές και τραπεζικές πηγές.
Tην διαδικασία πώλησης έχει αναλάβει η επενδυτική τράπεζα Jefferies και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα μπορούσε να αντλήσει 500 εκατομμύρια δολάρια.
Η Verus Petroleum, με έδρα το Αμπερντίν, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι προβλέπεται να περάσει σε μια "νέα φάση ανάπτυξης" αφού η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε 12 φορές σε 18.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως μετά από τρεις βασικές εξαγορές.
Η Verus Petroleum πέρυσι αγόρασε την Cieco, θυγατρική στη Βόρεια Θάλασσατης ιαπωνικής εταιρείας εμπορίας commodity Itochu, για 400 εκατομμύρια δολάρια. Αγόρασε επίσης δραστηριότητες της Premier Oil για το πεδίο αερίου Babbage και το μερίδιο της Equinor στον τομέα της Alba.
Οι συμφωνίες χρηματοδοτήθηκαν από τα ίδια κεφάλαια που παρείχε η HitecVision,.
Η παραγωγή της Verus Petroleum κατά μέσο όρο έφτασε τα 15.500 βαρέλια το 2018 με μέσο κόστος 11 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Η Βόρεια Θάλασσα έχει λίγες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Royal Dutch Shell και η BP μειώνουν την παρουσία τους στην περιοχή λόγω γήρανσης.
Η διαδικασία πώλησης της Verus Petroleum έρχεται καθώς αρκετές εταιρείες προσπαθούν επίσης να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία στη λεκάνη απορροής, συμπεριλαμβανομένης της Chevron, της Total και της ConocoPhillips.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης