Τελευταία Νέα

Εγκανιάστηκε αιολικό πάρκο της Iberdrola στα Κανάρια Νησιά

Εγκανιάστηκε αιολικό πάρκο της Iberdrola στα Κανάρια Νησιά
Η αιολική ενέργεια που θα παράγεται από το Chimiche II θα σημάνει ετήσια μείωση 34,453 μετρικών τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα
Το αιολικό πάρκο «Chimiche II» εγκαινιάστηκε από την Iberdrola στα Κανάρια νησιά, με την επένδυση στο εν λόγω έργο να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας 200 περίπου θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της συντήρησης και λειτουργίας του.
Η αιολική ενέργεια που θα παράγεται από το Chimiche II θα σημάνει ετήσια μείωση 34,453 μετρικών τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα με την χωρητικότητά του να ανέρχεται σε 18.375 MW.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κανάριων νησιών, τα συγκεκριμένα έργα επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της περιοχής για ένα μέλλον με καθαρές πηγές ενέργειας. Αυτό το έργο έχει καθοριστική σημασία για τη διαδικασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο για να πραγματοποιηθεί το Chimiche II» είπε μεταξύ άλλων ο Fernando Clavijo, πρόεδρος των Κανάριων Νήσων.
Παράλληλα, το αιολικό πάρκο αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, ύψους 80 μέτρων, ικανές να παράγουν 18,4 megawatts ισχύος, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή τους θα παρέχει 15.000 σπίτια. Η εταιρεία που δημιούργησε αυτό το αιολικό πάρκο Chimiche II από μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων περίπου είναι η Energías Ecológicas de Tenerife SA, αποτελούμενη από 50% από τις Iberdrola Renovables Canarias SA και την Inversiones Financieras Isla de Tenerife SL, με περισσότερες από 600 συμμετοχές σε εταιρείες των Καναρίων Νήσων και τις οικογένειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης