Φυσικό Αέριο

Τζώρτζης (CEO ΔΕΠΑ): Ξεκινά τον Ιούνιο η κατασκευή του IGB

Τζώρτζης (CEO ΔΕΠΑ): Ξεκινά τον Ιούνιο η κατασκευή του IGB

Σύμφωνα με τον κ,. Τζώρτζη, στη χώρα μας είναι προβληματική η διείσδυση του φυσικού αερίου, πέραν των περιοχών της Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και της Αττικής

Μέσα στον Μάιο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας της υλοποίησης του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, ώστε τον Ιούνιο να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
Αυτό ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο της HAEE ο Δημήτρης Τζώρτζης, CEO της ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ,. Τζώρτζη, στη χώρα μας είναι προβληματική η διείσδυση του φυσικού αερίου, πέραν των περιοχών της Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως πρόσθεσε, η ΔΕΠΑ σχεδιάζει να εφαρμόσει νέα μοντέλα αξιοποίησης του φυσικού αερίου, ξεκινώντας από απομακρυσμένα δίκτυα για ηλεκτροπαραγωγή καθώς και αυτόνομα δίκτυα διανομής, μέσω υποδομών small scale LNG.
Επίσης, προσδοκά στην περαιτέρω διείσδυση του καυσίμου τόσο στις χερσαίες και τις θαλάσσιες μεταφορές. Όλα αυτά τα πρότζεκτ θα πραγματοποιηθούν με συνέργειες – «αναζητούμε ισχυρούς συνεργάτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η ΔΕΠΑ θα μπορέσει να αξιοποιήσει τον μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να εκπληρώσει τα επόμενα 20-30 χρόνια τον ρόλο της, κατέληξε ο κ. Τζώρτζης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης