Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της OMV και της ιρανικής Dana Energy

Συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της OMV και της ιρανικής Dana Energy
Οι δύο πλευρές συμφωνούν να αξιολογήσουν πιθανά αναπτυξιακά έργα και την εκ νέου συνεργασία τους στην ιρανική αγορά ενέργειας.
Η αυστριακή πετρελαϊκή εταιρεία OMV και η ιρανική Dana Energy υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την συνεργασία τους στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αξιολογηθούν πιθανές αναπτυξιακές συνέργειες και την εκ νέου συνεργασία στην ιρανική αγορά ενέργειας.
Η OMV δραστηριοποιούταν στο Ιράν από το 2001, αλλά σταμάτησε τις επιχειρήσεις της στην χώρα το 2006, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα του Περσικού Κόλπου.
Το ενδιαφέρον ωστόσο για το Ιράν αναζωπυρώθηκε μετά την άρση των κυρώσεων τον Ιούλιο του 2015.
Το 2016 η OMV και η Εθνική Ιρανική Εταιρία Πετρελαίου (NIOC) υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την αξιολόγηση διάφορων τομέων στην περιοχή Zagros στα δυτικά του Ιράν, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο ελπιδοφόρες περιοχές  υδρογονανθράκων στον κόσμο, για τις δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον.
Επίσης, η OMV υπέγραψε μια συμφωνία με την NIOC για την διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στην περιοχή Fars τον περασμένο Μάιο.

Αρχική δημοσίευση: 26/01/2017 12:33

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης