Αναλύσεις

ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών - Θα εξετασθεί τώρα η ουσία της Συνταγματικότητας

ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών - Θα εξετασθεί τώρα η ουσία της Συνταγματικότητας
H εξέταση για την ουσία της Συνταγματικότητας μείζονος σημασίας για τις πολιτικές εξελίξεις
Η απόφαση αυτή επιτρέπει να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο
Το παραδεκτό των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στη χθεσινή, τρίτη κατά σειρά, συνεδρίασή του,Τρίτη 18-10- 2016
Η απόφαση αυτή, που ήρθε σε αντίθεση με την πρόταση του εισηγητή, επιτρέπει να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο.
Η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της ουσίας του ζητήματος θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία τις προσεχείς ημέρες.
Ειδικότερα, με ψήφους 16 υπέρ και εννέα κατά το δικαστήριο έκανε δεκτές - παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία - τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.
Η απόφαση για την ουσία της Συνταγματικότητας για την οποία ανοίγει ο δρόμος εκτιμάται σαν καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης