Επικαιρότητα

Κρίσιμη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου στο ΚΙΝΑΛ στη σκιά της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου

tags :
Κρίσιμη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου στο ΚΙΝΑΛ στη σκιά της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου
Στις 16:00 η συνεδρίαση
Στη σκιά της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου και ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη δυναμική του κόμματος από την εξελισσόμενη αυτή αντιπαράθεση, συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη 4/6 η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Οργανωτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αν και η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη εδώ και 10 ημέρες, αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα και ένταση, καθώς συνεχίζονται οι διαξιφισμοί μεταξύ της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και του κ.Βενιζέλου.
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ από την κ. Γεννηματά.
Παράλληλα κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» προς άλλα στελέχη και χρησιμοποίησε την επιλογή για το ψηφοδέλτιο επικρατείας ως εργαλείο για να τον διώξει, ενώ υποστήριξε πως η κα.Γεννηματά έχει ήδη παραδεχτεί την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.
Ο κ.Βενιζέλος αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα, αν και σημείωσε πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.
Από την πλευρά της η κα.Γεννηματά δεν έκανε κάποιο σχόλιο επί των δηλώσεων αυτών σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, να πέσει η αντιπαράθεση και να επικεντρωθεί στο μείζον που δεν είναι άλλο από την επιτυχία του ΚΙΝΑΛ στην επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Από την πρώτη στιγμή η κα.Γεννηματά υποστήριξε πως είναι απόλυτο δικαίωμα της να επιλέξει τον πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τόνισε ότι με την επιλογή της αυτή ήθελε να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ προς τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και κατέστησε σαφές ότι προτάθηκε στον κ.Βενιζέλο να κατέβει υποψήφιος με σταυρό σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια της χώρας επιθυμούσε.
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον στρέφεται αφενός στις αντιδράσεις των βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις από την κα.Γεννηματά για την επιλογή της και ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη χρονικά συγκυρία αλλά και στο πώς θα αποτιμήσουν οι πολίτες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.
Κύριο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός της εκλογικής τακτικής του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κα. Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλλουν σε αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια, ενώ πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ όλους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης