Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας πλήττουν τις επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο

Οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας πλήττουν τις επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο
Τα αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Blerand Stavileci
Η έλλειψη σταθερής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο απειλεί την δραστηριότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας Hykmete Bajrami κατά τη διάρκεια συνάντησης με επιχειρηματικές ενώσεις και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
«Γνωρίζουμε ότι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη» είπε προσθέτοντας ότι «η κατάσταση με την τροφοδοσία είναι καλύτερη από ό, τι πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο πιστεύουμε, ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση».
Τα αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Blerand Stavileci, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, παρά τις δυσμενείς κλιματικές συνθήκες.
Επεσήμανε ωστόσο, ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και να καλύπτει τις ανάγκες όλης της επικράτειας.
Διεθνείς οργανισμοί πάντως έχουν επισημάνει, ότι χωρίς τη δημιουργία νέων ενεργειακών υποδομών, όπως η θερμική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Νέο Κοσσυφοπέδιο» και χωρίς την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, το Κοσσυφοπέδιο θα εξακολουθήσει να έχει προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης