Ενέργεια

Η LG Chem θα επενδύσει 424 εκατ. δολάρια για μονάδα παραγωγής υλικών μπαταριών στη Ν. Κορέα

Η LG Chem θα επενδύσει 424 εκατ. δολάρια για μονάδα παραγωγής υλικών μπαταριών στη Ν. Κορέα

Η παραγωγή θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2022,

Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών της Νότιας Κορέας LG Chem Ltd συμφώνησε να επενδύσει 500 δισεκατομμύρια γουόν (424,03 εκατομμύρια δολάρια) για να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Νότια Κορέα προκειμένου να παράγει υλικά καθόδου για μπαταρίες ιόντων λιθίου σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Πέμπτη 25/7/2019.
Η LG Chem σχεδιάζει να δημιουργήσει τη μονάδα στην πόλη Γκούμι, στη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, το επόμενο έτος, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Η παραγωγή θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2022, δήλωσε  αξιωματούχος της εταιρείας.
Η εταιρεία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και μεταξύ των πελατών της είναι τη General Motors και τη Volkswagen.
Οι κάθοδοι σε μπαταρίες ιόντων λιθίου αποτελούνται από μεταλλικό λίθιο καθώς και από συνδυασμό άλλων μετάλλων όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο και το μαγγάνιο.
Απορροφούν αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια από το τμήμα ανόδου της μπαταρίας που παράγει ενέργεια.
Το τμήμα ανόδου της μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι τυπικά γραφίτης.
Το νέο εργοστάσιο της LG Chem θα δημιουργήσει περίπου 1.000 εγχώριες θέσεις εργασίας στη Νότια Κορέα, πρόσθεσε η εταιρεία.
Η εταιρεία διαθέτει σήμερα δύο άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής καθόδου στη χώρα και κατασκευάζει μια μονάδα στην Κίνα.
Η LG Chem σκοπεύει να ενισχύσει την ικανότητά της να παράγει ανεξάρτητα το υλικό της καθόδου έως και 35%, σε σύγκριση με το σημερινό 20%, δήλωσε ο πρόεδρος της LG Chem, Jeong Ho-young, σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης