Χρηματιστήριο & Αγορές

Στη δημοσιότητα η Λευκή Βίβλος του Brexit - H Βρετανία θα επιδιώξει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Στη δημοσιότητα η Λευκή Βίβλος του Brexit - H Βρετανία θα επιδιώξει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
Η κυβέρνηση θα θέσει την τελική συμφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ψηφοφορία και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου
Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας τη Λευκή Βίβλο του Brexit, η οποία περιγράφει λεπτομερώς το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η κυβέρνηση θα θέσει την τελική συμφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ψηφοφορία και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου», όπως αναφέρει η Λευκή Βίβλος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιό της για μια νέα, θετική και εποικοδομητική συνεργασία, προς το συμφέρον της Βρετανίας και της Ε.Ε».
Το έγγραφο, που αποτελείται από 77 σελίδες, επαναλαμβάνει τις 12 προτεραιότητες που όρισε η πρωθυπουργός Theresa Mayt στην ομιλία της τον περασμένο μήνα, μεταξύ των οποίων ότι η Βρετανία θα επιδιώξει μια περιεκτική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, αλλά όχι ένα απεριόριστο μεταβατικό καθεστώς.
Προστίθεται ότι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να εισαχθούν οποιεσδήποτε νέες διευθετήσεις σε θέματα όπως οι έλεγχοι στη μετανάστευση και το τελωνειακό σύστημα μετά την έξοδο από την ΕΕ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση.
Χθες υπερψηφίστηκε από τη βρετανική βουλή (με μεγάλη πλειοψηφία 498 ψήφων υπέρ και 114 κατά), το νομοσχέδιο που δίνει την άδεια στην πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για να εκκινήσει η επίσημη διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Το νομοσχέδιο έτυχε της υποστήριξης της ηγετικής ομάδος των Εργατικών - εκτός από τους Συντηρητικούς - όμως το καταψήφισαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, όπως και πολλοί βουλευτές των Εργατικών.
Προτού καταστεί νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου, το νομοσχέδιο τώρα θα τεθεί σε περαιτέρω συζήτηση στο βρετανικό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Λόρδων.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από τη βρετανική κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που επέβαλε την απαραίτητα έγκριση από τη Βουλή της επίκλησης του άρθρου 50 από την May, η οποία έχει δεσμευτεί να το πράξει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ BREXIT

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης