Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην υπεράκτια αιολική ενέργεια Equinor - CPIH

tags :
Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην υπεράκτια αιολική ενέργεια Equinor - CPIH
Oι δύο αυτές εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, στη βάση του οποίου θα οικοδομηθεί μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση
Συνεργασία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε Κίνα και Ευρώπη αναμένεται να συνάψουν η νορβηγική Equinor και η κρατική εταιρεία China Power International Holding (CPIH).
Ειδικότερα, οι δύο αυτές εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, στη βάση του οποίου θα οικοδομηθεί μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση.
«Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα έργα τα οποία μπορούμε να τρέξουμε στην Κίνα και την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική. Μάλιστα μέχρι το 2030, επιδιωκόμενος στόχος είναι να καταστεί η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως στην αιολική ενέργεια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της CPIH Jun Tian δήλωσε ότι η εταιρεία του επιθυμεί την «ανάπτυξη μιας βιώσιμης ενεργειακής επιχείρησης σε συνεργασία με την Equinor τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές του εξωτερικού».


5

Παράλληλα, η Equinor, ο κρατικός ελεγχόμενος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου που επιδιώκει να επεκτείνει την υπεράκτια αιολική ενέργεια, έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για την ανέγερση στροβίλων από τις ΗΠΑ και τις βρετανικές ακτές.
Τέλος, η Equinor και η SSE που ανήκει στο Λονδίνο κέρδισαν σύμβαση την περασμένη εβδομάδα για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου ανοικτής θαλάσσης 3,6 GW στη Dogger Bank στη Βόρεια Θάλασσα.
Το συγκεκριμένο project θα περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 9 δισεκατομμυρίων λιρών από το 2020 έως το 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης