Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Μείωση 85% των εκπομπών αερίων προωθεί η Σουηδία έως το 2045 - Αποκλειστικά γυναίκες κατά την υπογραφή του νομοσχεδίου

Μείωση 85% των εκπομπών αερίων προωθεί η Σουηδία έως το 2045 - Αποκλειστικά γυναίκες κατά την υπογραφή του νομοσχεδίου
Η Σουηδία είναι έτοιμη να αναλάβει την ηγεσία σχετικά με το κλίμα παγκοσμίως δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σουηδίας και υπουργός Περιβάλλοντος Isabella Lοevin
Νομοσχέδιο με στόχο η Σουηδία να περικόψει τουλάχιστον το 85% των εγχώριων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2045 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 υπέγραψε σήμερα η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σουηδίας και υπουργός Περιβάλλοντος Isabella Lοevin.
Το νομοσχέδιο για το κλίμα αποσκοπεί να καταστήσει τη χώρα "ουδέτερη" στις εκπομπές άνθρακα και «σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη σουηδική πολιτική του κλίματος», σύμφωνα με τη Loevin.
«Υπάρχει μια παγκόσμια απαίτηση για ηγεσία στο κλίμα παγκοσμίως. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να αναλάβει αυτήν την ηγεσία», πρόσθεσε η ίδια.
Σχετικά με το νομοσχέδιο, επτά από τα οκτώ πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να περάσει μια δεσμευτική νομοθεσία, που υποχρεώνει τις μελλοντικές κυβερνήσεις της Σουηδίας να θέτουν αυστηρότερους στόχους για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων κάθε τέσσερα χρόνια.
Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου το 2018.

Η φωτογραφία υπογραφής του νομοσχεδίου

Ενδιαφέρον, πάντως έχει, όπως σχολιάζει ο Guardian, η φωτογραφία που επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σουηδίας και υπουργός Περιβάλλοντος με αφορμή την υπογραφή του νομοσχεδίου.
Στη φωτογραφία η Loevin υπογράφει το νομοσχέδιο για το κλίμα περιβαλλόμενη αποκλειστικά από γυναίκες συναδέλφους της, μια φωτογραφία προφανώς σκωπτική για τις αντίστοιχες "ανδροκρατούμενες" φωτογραφίες του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, σύμφωνα με τον Guardian.
«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, όπως δείχνει αυτή η φωτογραφία. Τελικά εναπόκειται στον παρατηρητή να ερμηνεύσει τη φωτογραφία», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σουηδίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης