Περιβάλλον

SOS από την Αλάσκα για τις θερμοκρασίες - ρεκόρ ως και 5 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο

SOS από την Αλάσκα για τις θερμοκρασίες - ρεκόρ ως και 5 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο
Oxygen Post: Σε ανησυχητικά επίπεδα η αύξηση της θερμοκρασίας
Πιο γρήγορα από το συνηθισμένο εξαφανίζεται ο πάγος στο βόρειο τμήμα της Αλάσκας. Κάτοικοι και επιστήμονες εκπέμπουν SOS, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών έχει οδηγήσει στη μείωση της επιφάνειας του πάγου, κάτι που με τη σειρά του ανατροφοδοτεί τις πιο υψηλές θερμοκρασίες στους ωκεανούς.
Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Oxygen Project, στα τέλη Ιουλίου η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν έως και 5 βαθμούς Κελσίου πιο υψηλή σε σχέση με τον μέσο όρο που είχε καταγραφεί κατά το διάστημα 1981 - 2010.
 
90

 
Χαρακτηριστικό ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κλιματολόγος του Alaska Center for Climate Assessment & Policy στο University of Alaska Fairbanks, Rick Thoman, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται στις θάλασσες της Αλάσκας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Jeremy Mathis, μακροχρόνιος ερευνητής της Αρκτικής και ο σημερινός διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου στη Εθνική Ακαδημία Επιστημών.
«Εξαντλούνται τα επίθετα για να περιγράψω το εύρος της αλλαγής που βλέπουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, τα τελευταία πέντε χρόνια, μάλιστα, έχουν σημειωθεί οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας, σημειώνοντας ρεκόρ για την περιοχή και έχοντας ως αποτέλεσμα τα πιο χαμηλά επίπεδα πάγου στη θάλασσα στα ιστορικά.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης