Τελευταία Νέα

Στόχος της Σκοτίας η εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων 8 GW έως το 2030

Στόχος της Σκοτίας η εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων 8 GW έως το 2030
Συμμαχία της τοπικής κυβέρνησης με εταιρείες του κλάδου, με σκοπό την εκμετάλλευση των τεράστιων ευκαιριών που δημιουργούνται
Στην περαιτέρω άνθηση του κλάδου αξιοποίησης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στοχεύει η σύμπραξη της τοπικής κυβέρνησης της Σκοτίας με εταιρείες του κλάδου που εδρεύουν στην περιοχή.
Προϊόν της σύμπραξης είναι το νεοσυσταθέν Scottish Offshore Wind Energy Council (Σκοτσέζικο Ενεργειακό Συμβούλιο Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας), στόχος του οποίου είναι να υλοποιηθούν στη Σκοτία έως το 2030 offshore αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 8 GW.
Σύμφωνα με το renews.biz, επικεφαλής του Συμβουλίου είναι ο υπουργός Ενέργειας, Paul Wheelhouse, και ο αρμόδιος του σχετικού τμήματος της SSE Renewables, Brian McFarlane.
Αποστολή του θα είναι να δημιουργηθεί "ένας δυνατός υπεράκτιςο αιολικός τομέας στην Σκωτία, παρέχοντας νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις και ευκαιρίες εξαγωγικών δραστηριοτήτων’’.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο υπουργός Ενέργειας, Paul Wheelhouse, υπογράμμισε πως ο υπεράκτιος αιολικός τομέας προσφέρει μια σειρά τεράστιων ευκαιριών στη Σκωτία, τόσο στο ενεργειακό επίπεδο όσο και στις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Το Συμβούλιο έχει δημιουργηθεί για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού, εμπορικά ελκυστικού υπεράκτιου αιολικού τομέα στη Σκωτία. Η προσφορά του θα αγγίζει όλα τα πεδία, τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια υπεράκτια αιολική αγορά. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο McFarlane πρόσθεσε: «Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας είναι τεράστια είδηση για τη Σκωτία, καθώς η προσφορά των θέσεων εργασίας, το μειωμένο αποτύπωμα του άνθρακα και οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι μερικά από μέγιστα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, που θα αποσπάσει η χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης