Ηλεκτρισμός

Ένα εκατ. σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 για την Γερμανία - Στους 20.000 σήμερα

Ένα εκατ. σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 για την Γερμανία - Στους 20.000 σήμερα
Η Μέρκελ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών
Η Γερμανία θα πρέπει να αποκτήσει ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει των συναντήσεων που θα έχει αύριο Δευτέρα με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Αντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι το πώς θα επιταχυνθεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με χαμηλές εκπομπές καυσαερίων.
"Για τον σκοπό αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης μέχρι το έτος 2030 και η βιομηχανία θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, αυτό θα συζητήσουμε", είπε η καγκελάριος. Σήμερα η Γερμανία διαθέτει μόλις 20.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
Ο Στέφαν Βάιλ, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, όπου εδρεύει η Volkswagen, έχει δηλώσει ότι θέλει να υπάρξει δέσμευση ότι μέχρι το 2021 θα δημιουργηθούν 100.000 τέτοιοι σταθμοί.
Σύμφωνα με τον Βάιλ, θα πρέπει να απλοποιηθεί η νομοθεσία περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή περισσότερων δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών φόρτισης. "Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ενώπιον πολύ απαιτητικών καιρών, κάτι που θα πρέπει να συνοδευτεί από την ενεργή συμμετοχή εκείνων που χαράσσουν την πολιτική", σχολίασε.
Η Μέρκελ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς είναι προφανές ότι χρειάζονται λιγότεροι εργαζόμενοι για την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε σύγκριση με τα συμβατικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης