Διεθνή

Ο Vladimir Putin επικύρωσε και επισήμως την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream

Ο Vladimir Putin επικύρωσε και επισήμως την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream
Μετά την έγκρισή του έργου από τα δύο Κοινοβούλια και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας, την κατασκευή του αγωγού ενέκρινε και επισήμως και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικύρωσε και επισήμως τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, μετά την επικύρωσή της από την Άνω και την Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το μόνο που απομένει, είναι η επίσημη επικύρωση του έργου και από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ήδη υπάρχει η έγκρισή του από τις 24 Ιανουαρίου 2017 από το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο αγωγός Turkish Stream περιλαμβάνει δύο γραμμές, συνολικής
Η TurkStream, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του 2014 επίσκεψη στην Τουρκία, έχει οριστεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προς την περιοχή της Θράκης της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την Gazprom, η οποία θα είναι ο βασικός μέτοχος στον αγωγό, η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσει κατά το β΄ εξάμηνο του 2017.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έχει προβλεφθεί ότι ο αγωγός θα περιλαμβάνει δύο τμήματα με χωρητικότητα 15,75 δισ. κ.μ. το καθένα.
Ο ένας αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην αγορά της Τουρκίας και ο δεύτερος θα προορίζεται για τον εφοδιασμό της Ευρώπης μέσω Ελλάδος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης