Τελευταία Νέα

Στόχος τα 7,5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2035 για το Νιου Τζέρσεϋ

Στόχος τα 7,5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας  μέχρι το 2035 για το Νιου Τζέρσεϋ
H ισχύς από τα 3,5 GW που είχε τεθεί μέχρι το 2030, φτάνει πλέον στα 7,5 GW μέχρι το 2035
Αναθεώρηση του υφιστάμενου στόχου της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϋ για την εγκατεστημένη ισχύ της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, δια στόματος του Phil Murphy.
Συγκεκριμένα, η ισχύς από τα 3,5 GW που είχε τεθεί μέχρι το 2030, φτάνει πλέον στα 7,5 GW μέχρι το 2035.
Παράλληλα, έχει ανατεθεί στην Ørsted μια σύμβαση για την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου, συνολικής ισχύος 1,1 GW που είναι το μεγαλύτερο έργο του είδους στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, έχει καθαρές φιλοδοξίες με ενεργειακό υπόβαθρο, που με την πάροδο του χρόνου, συνεχίζουν να αυξάνονται. Ταυτόχρονα, το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται.
«Όταν φτάσουμε στον στόχο των 7.500 MW, η ενεργειακή υποδομή του Νιου Τζέρσεϋ θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει πάνω από 3.2 εκατομμύρια σπίτια και να καλύψει το 50% της ανάγκης ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους μας. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να καταστήσουμε αυτή την περιοχή - και συγκεκριμένα το Νιου Τζέρσεϋ - το σύνδεσμο της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Murphy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης