Διεθνή

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας, ας τη κάνουμε υποστήριξε ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα, Stephen Biegun
Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλεί τη Βόρεια Κορέα ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ Stephen Biegun, τονίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη και έτοιμη να συζητήσει όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Lee Do-hoon στη Σεούλ, ο Biegun χαρακτήρισε «εχθρικές» και «ασύνετες» τις αξιώσεις της Πιονγκγιάνγκ και τόνισε πως η Ουάσινγκτον «δεν έχει χρονοδιάγραμμα, έχει στόχο» στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Απάντησε έτσι εμμέσως στην απαίτηση της Βόρειας Κορέας οι ΗΠΑ να κάνουν παραχωρήσεις - συγκεκριμένα, να συμφωνήσουν να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της - ως το τέλος της χρονιάς.
«Είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας.
Ας την κάνουμε.
Είμαστε εδώ, ξέρετε πώς να έρθετε σε επαφή μαζί μας», επέμεινε ο Biegun απευθυνόμενος στους ηγέτες της Βόρειας Κορέας.
Η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σειρά δοκιμών όπλων από τη Β. Κορέα και την επανέναρξη των ανταλλαγών φραστικών πυρών ανάμεσα στη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση και τον αμερικανό πρόεδρο Trump που ανακίνησε ανησυχίες ότι οι δύο χώρες οδεύουν να μπουν ξανά σε τροχιά σύγκρουσης, όπως πριν από την έναρξη των διπλωματικών επαφών τους το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>