Αναλύσεις

Αυτοί είναι τα golden boys του Υπερταμείου

Αυτοί είναι τα golden boys του Υπερταμείου
Αμοιβές - ρεκόρ που ξεπερνούν την οροφή του ιδιωτικού τομέα!
Λεφτά υπάρχουν: Ξεπερνούν τους «χρυσούς» μισθούς του ΑΔΜΗΕ οι αμοιβές στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων
Τα 290.000 Ευρώ το χρόνο της κας Αικατερινάρη και η αμοιβή Διαμαντόπουλου
Την ώρα που το … πρόβλημα στον ΑΔΜΗΕ ήταν οι «χρυσοί μισθοί» που έδωσαν στον εαυτό τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κάποιοι άλλοι δεν φαίνεται να χρειάζεται να δώσουν αυξήσεις στον εαυτό τους για να «πιάσουν» ή να ξεπεράσουν τις 20.000 ευρώ το μήνα.
Να είναι καλά οι περίφημες Επιτροπές Αμοιβών και η «πολιτική αμοιβών» με τη σφραγίδα έγκριτων ελεγκτών όπως η KPMG.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Υπερταμείο όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Ουρανία Αικατερινάρη Διευθύνουσα Σύμβουλος θα λαμβάνει 290.000 ευρώ το χρόνο τουλάχιστον ενώ ο Πρόεδρος κος Διαμαντόπουλος θα περιοριστεί σε «μόλις» 250.000 Ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που θα συνταχθεί είναι τουλάχιστον 3ετές (η θητεία των μελών είναι τετραετής) γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν απομάκρυνση από τη θέση της μπορεί να κοστίσει ποσό έως και 1 εκ ευρώ.
Την ίδια στιγμή ουδείς μπήκε στον κόπο να δώσει στοιχεία για την προϋπηρεσία της κας Αικατερινάρη η οποία όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες δεν είχε εμπλοκή ουδέποτε σε τραπεζικά projects διεθνούς εμβέλειας αλλά ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Ούτε βέβαια προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι ο κ. Διαμαντόπουλος δεν διαθέτει αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ βασικό τίτλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκει και το μέλος του ΔΣ Αλίκη Γρηγοριάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Υπερταμείου αναμένεται να αναλάβει την ερχόμενη Τετάρτη 15/2/2017 ενώ αύριο 16/2 συνεχίζεται η δίκη της κας Αικατερινάρη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που φέρονται να έχουν διαπραχθεί κατά την θητεία της στη ΔΕΗ.
Ακολουθούν τα βιογραφικά όλων των μελών της διοίκησης του Υπερταμείου όπου εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί η αοριστία σχετικά με την προϋπηρεσία της κας Αικατερινάρη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Γεώργιος Διαμαντόπουλος

Γεννήθηκε το 1951.
Σπούδασε στο Deree και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Massachusetts Amherst.
Έχει εμπειρία σε σημαντικές θέσεις πολυεθνικών με τετραετή θητεία ως Δ/νων Σύμβουλος της Jacob Suchard Ελλάδος, καθώς και άλλα 17 έτη ως Δ/νων Σύμβουλος της Kraft Foods Ελλάδος.
Έχει διατελέσει μέλος του ΣΕΒΤ, CAOBISCO, ΕΑΣΕ, ΕΕΔΕ και ΣΔΕ.

Ουρανία Αικατερινάρη

Γεννήθηκε το 1971.
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία.
Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank.
Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Δ/νουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015.
Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ).

Στέφανος Γιουρέλης

Γεννήθηκε το 1964.
Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών.
Εργάστηκε για 19 χρόνια στην Hewlett Packard, εκ των οποίων 4 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και 4 χρόνια ως Δ/νων Σύμβουλος Αφρικής και Ελλάδος με έδρα το Dubai.

Αλίκη Γρηγοριάδη

Γεννήθηκε το 1968.
Σπούδασε Marketing στο Deree College στην Αθήνα.
Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Manchester Business School στην Αγγλία.
Εργάστηκε ως Project Manager, Senior Auditor, Market Manager και Head of Product Development στην CitiBank στο Λονδίνο (1994-2001); ως Global Head of Service Management στην ABN Amro Bank στο Λονδίνο και στην Ολλανδία (2001-2009); ως Managing Director of European Transaction Services στην JP Morgan (2010-2015); και ως σύμβουλος και μέντορας νεοφυών επιχειρήσεων τραπεζο-οικονομικού και ασφαλιστικού τομέα στο Λονδίνο (2015-2017).

Θεμιστοκλής Κουβαράκης

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το London School of Economics & MBA από την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Εργάστηκε από το 1988 μέχρι το 2016 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο με έμφαση σε έργα υποδομής σε διαφορες χωρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Γεώργιος Μαθιός

Γεννήθηκε το 1967.
Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ στον τομέα του Marine Engineering και του Shipping.
Τέλος είναι κάτοχος MBA από το Manchester Business School και υποψήφιος Διδάκτορας (PhD) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Procter & Gamble στην Γερμανία και L’Oreal Hellas (1995-2000); στην Multichoice Hellas ως Digital Platform Director (2000-2002); στην Coca-Cola Co (2002-2007) ως Head, Athens 2004 Olympic Games Activation και Southeast Europe Integrated Marketing & Communications Manager; στην HSBC Bank Plc. (2007-2008) ως Head of Marketing and Customer Propositions και στην DIGEA A.E. ως C.E.O. (2009-2015).

Μαρίνα Νιφόρου

Γεννήθηκε το 1969.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ.
Είναι κάτοχος MBA από το INSEAD και Μεταπτυχιακών Τίτλων στην Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και Διεθνείς Σxέσεις από το Πανεπιστήμιο SAIS-Johns Hopkins. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα (1993-1998); ως Director Corporate Strategy στο Groupe Pechiney στη Γαλλία (2001-2004); στο INSEAD ως Executive Director (2007-2010) και ως Γενική Διευθύντρια στο Αμερικανικό Επιμελητήριο στη Γαλλία (2010-2014).

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
Πηγη:Βαnkignews

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης