Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Gazprom: Όλο και πιο δύσκολη η τροφοδοσία φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Όλο και πιο δύσκολη η τροφοδοσία φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Ουκρανίας
Όπως είπε ο CEO της Ρωσικής εταιρείας, τα αποθέματα στις υπόγειες αποθήκες φυσικού αερίου της Ουκρανίας φέρεται να είναι ήδη κατά 15,1% χαμηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Η τροφοδοσίας της ΕΕ με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας της μείωσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στη γειτονική της Ρωσίας πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, η οποία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ ίσως αρχίσει να κατακρατά για το λόγο αυτό ποσότητες που προορίζονται για τις χώρες της ΕΕ.
Όπως είπε ο Μίλερ, τα αποθέματα στις υπόγειες αποθήκες φυσικού αερίου της Ουκρανίας φέρεται να είναι ήδη κατά 1,6 δισ. κ.μ. ή 15,1% χαμηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
«Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά δραματική» είπε και συμπλήρωσε ότι αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Τόνισε δε, ότι «το ζήτημα της αξιόπιστης μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουκρανία για τους Ευρωπαίους καταναλωτές γίνεται όλο και πιο δύσκολο, καθώς απομένουν άλλοι 2 μήνες για το τέλος του χειμώνα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης