Ηλεκτρισμός

Κοπελούζος: Αίτηση για περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας φυσικού αερίου 622 MW στην Αλεξανδρούπολη

Κοπελούζος: Αίτηση για περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας φυσικού αερίου 622 MW στην Αλεξανδρούπολη
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 31 Μαρτίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου

Τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη μονάδα φυσικού αερίου 622 MW στην Αλεξανδρούπολη, ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία Damco Energy, μέλος του Ομίλου Κοπελούζου, υποβάλλοντας στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ τη σχετική αίτηση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η αρμόδια υπηρεσία έθεσε την ΜΠΕ σε δημόσια διαβούλευση από τις 10 Ιανουαρίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στη σύνταξη της σχετικής ΑΕΠΟ.

Όπως είναι γνωστό, ο σταθμός προορίζεται να εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ η υλοποίησή του «μεταφράζεται» σε μία επένδυση της τάξεως των 300-350 εκατ. ευρώ. Θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου, η οποία εξασφαλίζει υψηλή απόδοση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούμενη από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος 450 MW και μία ατμοστροβιλική 212 MW. Η καθαρή ισχύ του έργου θα ανέρχεται σε 650 MW.

Ο Όμιλος έχει ήδη λάβει την έγκριση από τη ΡΑΕ για την άδεια παραγωγής. Μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ, θα ακολουθήσει η διαδικασία λήψης της άδειας εγκατάστασης του έργου.

Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην έγκριση της άδειας παραγωγής, σε περίπτωση που ο Όμιλος λάβει την τελική επενδυτική απόφαση υλοποίησης του έργου, η κατασκευή του θα διαρκέσει 27 μήνες από την έκδοση της άδειας εγκατάστασης. Η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του σταθμού τοποθετείται στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική του λειτουργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης