Επιβράδυνση κατά 16% της ζήτησης για ηλιακή ενέργεια και 4% για μπαταρίες «φέρνει» ο coronavirus

Επιβράδυνση κατά 16% της ζήτησης για ηλιακή ενέργεια και 4% για μπαταρίες «φέρνει» ο coronavirus
Τις εκτιμήσεις του BNEF για το 2020 στη βιομηχανία των ΑΠΕ αναμεταδίδει το PV Europe

Σε αχαρτογράφητα νερά κινούνται τα πάντα στην παγκόσμια οικονομία υπό την σκιά του coronavirus. Η χθεσινή αναφορά του WEN – με βάση τα όσα αναμετέδωσε το Bloomberg- στον περιορισμό των πράσινων φιλοδοξιών της Ευρώπης, ανανεώνεται σήμερα με την εξίσου καταγραφή του PV-Europe στις τρέχουσες εξελίξεις της ηλιακής ενέργειας και των μπαταριών.

Σύμφωνα με το BloombergNEF (BNEF), η επιδημία του κορωναϊού θα επιβραδύνει παγκοσμίως τις νέες ηλιακές εγκαταστάσεις κατά 16% και τη ζήτηση μπαταριών κατά 4% το 2020.
Το BNEF μόλις δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του Covid-19 στην ανανεώσιμη ενέργεια, την αποθήκευση ενέργειας, τα ηλεκτρικά οχήματα, τη θέρμανση, την ψύξη και την κυκλική οικονομία.

Αναλυτική καταγραφή:

Το BNEF μείωσε την παγκόσμια πρόβλεψη για την ηλιακή ζήτηση για το 2020 από 121-152 GW σε 108-143GW. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το 2020 ως το έτος που διαδέχεται την τελευταία δραματική πτώση της ηλιακής εγκατεστημένης ισχύος  τη δεκαετία του 1980.

Ως προς τα αιολικά, παρότι οι προβλέψεις μας τείνουν να «αμφισβητηθούν» λόγω των εξελίξεων, προσδοκούμε ακόμη έτος ρεκόρ για νέες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των επικοινωνιών Veronika Henze.

Η ζήτηση μπαταριών σε ένα αισιόδοξο σενάριο θα είναι χαμηλότερη κατά 3 GWh το 2020 από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και 9 GWh χαμηλότερα σε ένα απαισιόδοξο σενάριο.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ ευαίσθητη στις μακροοικονομικές συνθήκες που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων του coronavirus. Τα πρώτα στοιχεία από τις κύριες αγορές στην Ασία δείχνουν πτώση στις πωλήσεις οχημάτων κατά 44% για την Κίνα και κατά 18% για την Κορέα, δύο από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης