Χρηματιστήριο & Αγορές

H GILEAD βρήκε φάρμακο κατά του Coronavirus - Στο +3% τα fututres της Wall - Οι νέες ανακοινώσεις Trump

H GILEAD βρήκε φάρμακο κατά του Coronavirus - Στο +3% τα fututres της Wall - Οι νέες ανακοινώσεις Trump
Ελπίδες για εύρεση του φαρμάκου και ανακοικώσεις Trump για reopening ανεβάζουν τα Futures της Wall
Η Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς του COVID -19 που κάνουν χρήση του Remdesivir, φαρμάκου που παράγει, έχουν ταχύτατες αντιδράσεις θεραπείας στον πυρετό και στα αναπνευστικά προβλήματα.
Η μετοχή της εταιρίας αυτής σημείωσε άνοδο 11% και 15% μετασυνεδριακά , το σημαντικό όμως είναι ότι και τα Futures της Wall σημειώνουν άνοδο 2,5%.- 3%
Με τον S&P στις 2876 +3% έχοντας διακύμανση 2580 -2880, τον DOW στο + 2,59% με 3% ,700 μονάδες και άνω και το NASDQ άνω του 3%, οι ελπίδες για επιτάχυνση των λύσεων κατά της μάστιγας της ανθρωπότητας έχουν αναπτερωθεί.
Η Kathleen Mullane, που ειδικεύεται στο COVID από το University of Chicago, σύμφωνα με το  STAT News, ανέφερε ότι μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι ασθενείς θεραπεύτηκαν και μόνο 2 έχουν δείξει σχετική στασιμότητα.

Ο Trump

O Τrump ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι θα είναι λιγότεροι από τις αισιόδοξες προβλέψεις.
Η κορύφωση των νέων κρουσμάτων τελείωσε.
Η οικονομία θα πραγματοποιήσει εκρηκτική ανάκαμψη.
Το comeback της οικονομίας θα γίνει σε τρεις φάσεις.
Οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν μόνοι τους  για το άνοιγμα των Πολιτειών τους.
Το πακέτο Υποδομών προετοιμάζεται.

 
Με κέρδη έκλεισε τελικά η Wall Street καθώς στα τελευταία 30 λεπτά της περιόδου λειτουργίας γύρισε σε θετικό πρόσημο με επικεφαλής την τεχνολογία

Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καθώς η αγορά αντιμετώπισε περισσότερες ανησυχίες για το ξέσπασμα του κορωνοϊού και τα θλιβερά οικονομικά στοιχεία .
Ο Dow έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 33 μονάδων ή 0,14%, στις 23537,67 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,58% στις 2799,55 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3,97% στις 235,59 μονάδες.
Η Boeing είχε την χειρότερη απόδοση στο Dow και υποχώρησε περισσότερο από 7%. Η ενέργεια και ο χρηματοοικονομικός τομέας κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση στο S&P 500.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,66% στις 8532,36 μονάδες καθώς Netflix και Amazon ενισχύθηκαν περισσότερο από 3% σε επίπεδα ρεκόρ. Τα κέρδη του Netflix προήλθαν από μια μεγάλη αύξηση στόχου τιμών από έναν αναλυτή της Goldman Sachs.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη, αφού ο ΟΠΕΚ μείωσε την παγκόσμια πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου λόγω του «ιστορικού σοκ» που προκάλεσε το ξέσπασμα του κορωνοϊού.
Πριν ανακοινώσει την τελευταία πρόβλεψή του ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, τα futures Brent ήταν πάνω από 1 $ το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η αύξηση ρεκόρ στα αποθέματα των ΗΠΑ θα ωθήσει τους παραγωγούς να μειώσουν γρήγορα την παραγωγή.
Το αργό υποχώρούσε 1,36% στα 19,60 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2002. Το Brent σημείωσε άνοδο 1,05%, στα 27,98 δολάρια το βαρέλι.
Ο ΟΠΕΚ ανέφερε σε μηνιαία έκθεση ότι τώρα αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα μειωθεί κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), ή 6,9%, το 2020, και σημείωσε ότι η μείωση μπορεί να μην είναι η τελευταία.
Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ είχε προβλέψει μικρή αύξηση της ζήτησης 60.000 bpd.
κείμενο σε εξέλιξη
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης