Επικαιρότητα

Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες προσελκύει η χώρα μας λόγω της αντιμετώπιση του Covid-19 - Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι

Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες προσελκύει η χώρα μας λόγω της αντιμετώπιση του Covid-19 - Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι
Η Γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στην Ελλάδα τονίζοντας ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από κορωνοϊό
Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα προτείνει σε κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Bild με τίτλο “Που μπορείτε να πάτε διακοπές το καλοκαίρι, παρά τον κορωνοϊό”.
Η Γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στην Ελλάδα τονίζοντας ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από κορωνοϊό.
Μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα “περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν”.




Στην Γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει ότι “η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

Θετικά τα μηνύματα από Ρωσία
Βάσιμες προσδοκίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, υπογραμμίζουν με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα των Ρώσων t.o. ATOR, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών οργανισμών με προγράμματα στη χώρα μας.
Όπως επισημαίνουν αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα συν της Ελλάδας είναι πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη.
Ο διευθυντής της TEZ TOUR Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έλαβε άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και για περισσότερες από 3 εβδομάδες δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε ην Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.
“Τον Μάιο, επισημαίνει ξεκινά η απομάκρυνση της καραντίνας, ανοίγουν καταστήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς οι χώρες που στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα θα άρουν τους περιορισμούς τους, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών πτήσεων”.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Mouzenidis Travel, Αλέξανδρου Τσαντικίδη, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις θα αποφασίσουν την επαναλειτουργία τους με βάση τα δικά τους οικονομικά δεδομένα.
“Είναι πιθανό, τονίζει ένα ποσοστό ξενοδοχείων να μην ανοίξει καθόλου το 2020. Όμως, τα περισσότερα αυτά που συνεργάζονται με τη ρωσική αγορά θα ανοίξουν”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης