Τελευταία Νέα

Βαρύ πλήγμα για την «καθαρή ενέργεια» των ΗΠΑ ο κορωνοϊός- 447.208 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας τον Απρίλιο

Βαρύ πλήγμα για την «καθαρή ενέργεια» των ΗΠΑ ο κορωνοϊός-  447.208 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας τον Απρίλιο
Σε όλο τον κόσμο, εταιρείες που εργάζονται σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες προκλήσεις που θέτει το Covid-19

Σημαντικό πλήγμα δέχτηκε ο κλάδος της καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το CNBC, 447.208 εργαζόμενοι του κλάδου υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για τα επιδόματα ανεργίας τον προηγούμενο μήνα.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας καθαρής ενέργειας τον Απρίλιο ήταν πολύ μεγαλύτερες από τον Μάρτιο, όταν υποβλήθηκαν 147.139 αιτήσεις. Οι συνολικές αξιώσεις για το Μάρτιο και τον Απρίλιο ανέρχονται σε 594.347, ή 17,8% του εργατικού δυναμικού του κλάδου.
Για τους σκοπούς της ανάλυσης, ο όρος «καθαρή ενέργεια» περιλαμβάνει μια σειρά τομέων: ενεργειακή απόδοση, ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση και «καθαρά» οχήματα και καύσιμα.

Η «κακή» Καλιφόρνια

Μάλιστα, η πολιτεία της Καλιφόρνια είχε αρνητικό πρόσημο, καθώς 77.860 άτομα έχασαν την εργασία τους. Σύμφωνα με την έκθεση που κυκλοφόρησε από τους περιβαλλοντικούς επιχειρηματίες, το Αμερικανικό Συμβούλιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το E4TheFuture και το BW Research Partnership, στο μέλλον προβλέπονται μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας.

Το δυσμενές σενάριο

Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, «η κυβέρνηση και το Κογκρέσο πρέπει να λάβουν γρήγορα και ουσιαστικά μέτρα για να υποστηρίξουν τη βιομηχανία καθαρής ενέργειας και τους εργαζομένους της».
Εάν δεν αναληφθεί δράση, προβλέπεται ότι 850.000 άτομα στον τομέα θα έχουν υποβάλει αίτηση για επιδόματα ανεργίας έως τις 30 Ιουνίου.
«Τα οικονομικά στοιχεία από τον Απρίλιο δείχνουν ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας από την πανδημία COVID-19 είναι χειρότερες από το αναμενόμενο. », δήλωσε σε δήλωση ο Phil Jordan, αντιπρόεδρος και διευθυντής της BW Research Partnership.

Νέα δεδομένα

Σε όλο τον κόσμο, εταιρείες που εργάζονται σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες προκλήσεις που θέτει το Covid-19.
Την περασμένη εβδομάδα, η Nordex έγινε ο τελευταίος κατασκευαστής ανεμογεννητριών που απέσυρε τις οδηγίες για το οικονομικό έτος 2020.
Τον Απρίλιο, η δανική επιχείρηση Vestas ανέστειλε την καθοδήγηση για το 2020, με την εταιρεία να σημειώνει ότι η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 και τα εθνικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της προκάλεσαν διαταραχές στις εγκαταστάσεις, την κατασκευή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης