Τελευταία Νέα

Rystad Energy: Οι επενδύσεις στα υπεράκτια αιολικά θα ξεπεράσουν αυτές των πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2022

Rystad Energy: Οι επενδύσεις στα υπεράκτια αιολικά θα ξεπεράσουν αυτές των πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2022
H ετήσια αύξηση του πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθεί  σε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019

Η κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 αναμένεται να καθυστερήσει αρκετές εξελίξεις στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη. Μάλιστα, υπό την σκιά της αναβολής πολλαπλών τελικών επενδυτικών αποφάσεων ( FIDs) και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δραστηριότητα στα υπεράκτια αιολικά, η Rystad Energy αναμένει ότι οι δύο αγορές θα επιτύχουν ισοτιμία το επόμενο έτος.

Μάλιστα, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για την υπεράκτια αιολική ενέργεια ξεπέρασαν το όριο των 10 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015 και έκτοτε κυμαίνεται από 10 δισεκατομμύρια έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα ετήσια επίπεδα κεφαλαίου αναμένεται να αυξηθούν από περίπου 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε περίπου 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Η άφθονη προσφορά πετρελαίου και η μειωμένη ζήτηση έχουν επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου και κατά συνέπεια, η ετήσια αύξηση του πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθεί  σε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και σε λιγότερο από 17 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

«Η ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη αναμένεται να ακμάσει τα επόμενα χρόνια καθώς οι χώρες προσπαθούν να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους του 2030 και θα απαιτηθούν μεγάλες επενδύσεις» τονίζει ο Alexander Flotre, διευθυντής έργου της Rystad Energy για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Ιστορικά, η Ευρώπη ήταν η βασική αγορά για την υπεράκτια αιολική ανάπτυξη, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 80% της παγκόσμιας εγκατεστημένης χωρητικότητας στα τέλη του 2019. Μάλιστα, αναμένεται να διατηρήσει τη νούμερο ένα θέση έως το 2025 όσον αφορά την εγκατεστημένη ισχύ. Ενώ τα φιλόδοξα σχέδια της Ευρώπης για το 2030 θα απαιτήσουν νέους γύρους διαγωνισμού τα επόμενα χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας ανάθεσης προς το 2025 αναμένεται να προέλθει από έργα που έχουν ήδη εγκριθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης