Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Αύξηση 60% στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Γερμανία: Αύξηση 60% στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
2,5 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί ειδικά για τη δημιουργία ηλεκτρικών σημείων φόρτισης και τεχνολογίας μπαταριών
Το δημόσιο δίκτυο της Γερμανίας για ηλεκτρικά οχήματα επεκτάθηκε κατά 10.000 σημεία φόρτισης, αύξηση σχεδόν 60%, τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον σύνδεσμο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας τη Δευτέρα 8/6/2020.

Ο αριθμός αυξήθηκε σε 27.730 σημεία τον Μάιο, από 17.400 πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε το BDEW. Τα σημεία γρήγορης φόρτισης αποτελούν ποσοστό περίπου 14%, ανέφερε.
Σύμφωνα με το Reuters τα στοιχεία προέρχονται από τις νέες επενδύσεις για την επέκταση των υποδομών ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία, η οποία ήταν αργή για να αγκαλιάσει τη στροφή προς τα αυτοκίνητα με μπαταρία.

«Η κρίση του κορωνοϊού είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους χειριστές σταθμών χρέωσης. Ως εκ τούτου, είναι ακόμη πιο σημαντικό για αυτούς να λάβουν κυβερνητική κατεύθυνση στην περαιτέρω ανάπτυξη », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του BDEW Kerstin Andreae.

Στο πλαίσιο του πακέτου κινήτρων της χώρας που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί ειδικά για τη δημιουργία ηλεκτρικών σημείων φόρτισης και τεχνολογίας μπαταριών.
Περίπου 280.000 ηλεκτρικά οχήματα ή υβρίδια plug-in είναι καταχωρημένα στη Γερμανία. Οι υπάρχουσες δημόσιες υποδομές μπορούν να καλύψουν 440.000 αυτοκίνητα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης