Τελευταία Νέα

Επενδύσεις 79 εκατ. ευρώ από δύο τράπεζες της Πολωνίας σε ηλιακά projects

Επενδύσεις 79 εκατ. ευρώ από δύο τράπεζες της Πολωνίας σε ηλιακά projects
Πρόκειται για την Santander Bank Polska και την mBank

Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Πολωνίας θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη 128 έργων ηλιακής ενέργειας με συνολική ισχύ 121 MW.
Πρόκειται για την Santander Bank Polska και την mBank, των οποίων η ένεση ρευστότητας θα αγγίξει τα 79 εκατ. ευρώ στην R.POWER.
Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις με συνολική ισχύ 121MW μέσα στους επόμενους 18 μήνες για να ενισχύσει τη μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολωνία.
Πρόκειται για την «μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε έργα ηλιακής ενέργειας που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην Πολωνία» και κάθε τράπεζα θα κατέχει μερίδιο 50%.
Μάλιστα, ο Juan de Porras, αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής του τμήματος Επενδύσεων στην Santander Bank Polska, σχολίασε: «Αυτή είναι μια μεγάλη πρωτοβουλία που ανέλαβε η τράπεζά μας για την υποστήριξη του μετασχηματισμού του πολωνικού ενεργειακού συστήματος».
Ο Adam Pers, αναπληρωτής πρόεδρος της mBank αναφέρθηκε «στον πράσινο μετασχηματισμό που επιδιώκει η Τράπεζα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις εταιρείες που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τις ΑΠΕ».
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι στόχος της Πολωνίας είναι η εγκατεστημένη ισχύς από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις προβλέπεται να αυξηθεί στα 16 GW έως το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης