Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέα έκθεση: Απαραίτητη η προσθήκη 3.000 GW ως το 2030 για να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού

Νέα έκθεση: Απαραίτητη η προσθήκη 3.000 GW ως το 2030 για να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού
Η ανάλυση δείχνει ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις πέφτουν πολύ κάτω από τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχουν δεσμευτεί για ανανεώσιμες πηγές κατά την τελευταία δεκαετία

Στα 3.000 GW προσδιορίζεται η απαραίτητη προσθήκη ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030, προκειμένου να  επιτευχθούν οι Στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού.

Πρόκειται από την έκθεση του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), το Κέντρο Συνεργασίας της Σχολής της Φρανκφούρτης-UNEP και το Bloomberg NEF (BNEF) που ανέλυσαν τις επενδυτικές τάσεις και τις δεσμεύσεις των χωρών και των εταιρειών για καθαρή ενέργεια την επόμενη δεκαετία.
Η ανάλυση δείχνει ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις πέφτουν πολύ κάτω από τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχουν δεσμευτεί για ανανεώσιμες πηγές κατά την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, η έκθεση δείχνει ότι το κόστος εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει φτάσει σε νέα χαμηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μελλοντικές επενδύσεις θα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα ανά δολάριο που δαπανάται.

Ο Inger Andersen, Εκτελεστικός Διευθυντής του UNEP, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία από τις πιο έξυπνες, οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις που μπορούν να κάνουν σε αυτά τα πακέτα».
Τέλος, η Svenja Schulze, Γερμανίδα Υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε ότι: «Προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο των οικονομικών πακέτων με αφορμή τον COVID-19, έχουμε την ευκαιρία να επενδύσουμε σε μελλοντική ευημερία, υγεία και προστασία του κλίματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης