Ενέργεια

Γ.Στάσσης: Tα 6 GW θα φθάσουν τα έργα ΑΠΕ που θα αναπτύξει η ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια

Γ.Στάσσης: Tα 6 GW θα φθάσουν τα έργα ΑΠΕ που θα αναπτύξει η ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια
Τον σχεδιασμό της ΔΕΗ παρουσίασε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
Μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες η ΔΕΗ θα έχει θέσει σε λειτουργία σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ συνολικής ισχύος 600 MW, ενώ το σύνολο των έργων ΑΠΕ που σχεδιάζει να αναπτύξει τα επόμενα χρόνια φθάνει τα 6 GW.
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ αναλύοντας το άμεσο σχεδιασμό σχετικά με τις ΑΠΕ, σημείωσε ότι πέραν των 160 MW που έχει σήμερα σε λειτουργία, κατασκευάζει επιπλέον 100 MW, σχεδιάζει ακόμη 280 MW, και ωριμάζει έργα 120 MW.
Ο κ. Στάσσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΔΕΗ θα επιτύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό που καλείται να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια υπογραμμίζοντας ότι η εμπειρία του lockdown δείχνει ότι μπορεί σε πολύ λίγο χρόνο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «είχαμε σχέδια για ψηφιοποίηση της εξυπηρέτησης πελατών, τα οποία κληθήκαμε να εφαρμόζουμε από τη μία μέρα στην άλλη και το πέτυχαμε. Η χρήση του ebill αυξήθηκε την προηγούμενη περίοδο κατά 300% και οι ηλεκτρονικές πληρωμές κατά 80%. Είμαι αισιόδοξος ότι με υφιστάμενο προσωπικό, με νέο προσωπικό αλλά και με εκπαίδευση θα επιτύχουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό».
Εξάλλου ο κ. Στάςσης επανέλαβε τους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην απολιγνιτοποίηση και τη στροφή προς τις ΑΠΕ, τον εκσυγχρονισμό της εμπορίας και την ψηφιοποίηση του δικτύου και του μοντέλου λειτουργίας της.
Όπως είπε έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται το πολυσυζητημένο σχέδιο για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ η ΔΕΗ μπαίνει και στην ηλεκτροκίνηση καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι στην πραγματικότητα «μπαταρίες με ρόδες» που μπορούν να αξιοποιηθούν με ένα έξυπνο δίκτυο.
«Μετά το λιγνίτη, κατέληξε ο κ. Στάσσης, η ΔΕΗ εισέρχεται δυναμικά στις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση και ψηφιοποιείται».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης