Ενέργεια

Baker Hughes: Nέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου σε ΗΠΑ και Καναδά

Baker Hughes: Nέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου σε ΗΠΑ και Καναδά
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 13 σε 266 την εβδομάδα έως τις 19 Ιουνίου
Οι εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ και του Καναδά μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλό ρεκόρ, ακόμη και όταν οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να αρχίσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς μειώθηκαν κατά 13 σε 266 την εβδομάδα έως τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co .
Αυτό συγκρίνεται με 701 εξέδρες, ή 72%, πέρυσι.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 10 σε 189 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά 3 σε 75, σε χαμηλό ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία που χρονολογούνται από το 1987.

Στον Καναδά, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις σε χαμηλό όλων των εποχών σε 17 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Baker Hughes. Αυτό συγκρίνεται με 102 πλατφόρμες, ή 86% πέρυσι .

Παρόλο που τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 35% κάτω από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης λόγω κορωνοϊού, έχουν αυξηθεί κατά 133% τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες σε πάνω από 39 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.
Οι παραγωγοί σχιστόλιθου των ΗΠΑ αναμένεται έως τα τέλη Ιουνίου να αποκαταστήσουν περίπου το ένα τέταρτο αυτού που έκλεισαν, σύμφωνα με τους αργούς αγοραστές και αναλυτές.

Ενώ η ανάκαμψη σε περίπου 40 δολάρια κάνει κάποια σχιστολιθικά κερδοφόρα και πάλι, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις των μετρήσεων και πιθανώς να προσθέσουν ορισμένες μονάδες αργότερα μέσα στο έτος.
Η Simmons Energy, ειδικοί στον τομέα της ενέργειας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Piper Sandler, προέβλεψε ότι ο αριθμός στις ΗΠΑ θα μειωνόταν από έναν ετήσιο μέσο όρο 943 το 2019 σε 431 το 2020 και 326 το 2021 πριν αυξηθεί σε 583 το 2022. Αυτό συγκρίνεται με τους προηγούμενους μέσους όρους της Simmons 528 το 2020, 215 το 2021 και 221 το 2022.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης