Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Α.Σδούκου: Το φθινόπωρο το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Α.Σδούκου: Το φθινόπωρο το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»
Το ΥΠΕΝ εξειδικεύει δράσεις για να αξιοποιήσει και τα χρήματα που προορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «Κύμα Ανακαινίσεων», ανέφερε η Γενική Γραμματέας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη
Ο σχεδιασμός του ΥΠΕΝ είναι να προκηρυχθεί το φθινόπωρο το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όπως ανέφερε σε συνέντευξή της την περασμένη Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, ίσως είναι το πιο πετυχημένο πρόγραμμα και αυτό φαίνεται γιατί κάθε φορά που βγαίνει στον αέρα ένα καινούργιο πρόγραμμα εξοικονομώ, οι πόροι εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες», σημείωσε η κ. Σδούκου. Όπως συμπλήρωσε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προδιαγραφές με τους οποίους θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα, καθώς ακόμη είναι υπό διαμόρφωση.

Υπό διαβούλευση τα κονδύλια του προγράμματος

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα, το ΥΠΕΝ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να «κλειδώσουν» τα κονδύλια που θα διατεθούν. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ακριβώς τα ποσά χρηματοδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, δεν θέλησε να σχολιάσει στο κατά πόσο στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι να υπαχθεί στο νέο πρόγραμμα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για αυτοπαραγωγή, ώστε να επιδοτηθεί η σχετική επένδυση.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την πρωτοβουλία «Κύμα Ανακαινίσεων» του κτιριακού τομέα που σχεδιάζει η Κομισιόν, με στόχο τουλάχιστον τον διπλασιασμό του ετήσιου ποσοστού ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, η κ. Σδούκου επισήμανε ότι πράγματι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει τον τομέα των ενεργειακών αναβαθμίσεων ως ένα σημαντικό πυλώνα για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Εμείς αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή, εξειδικεύουμε δράσεις στις οποίες θέλουμε να ρίξουμε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή και από το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ», πρόσθεσε.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης