Η Amazon δημιουργεί ταμείο 2 δισ. δολ. για να επενδύσει στην καθαρή ενέργεια

Η Amazon δημιουργεί ταμείο 2 δισ. δολ. για να επενδύσει στην καθαρή ενέργεια
Θα επικεντρωθεί σε τεχνολογικές επενδύσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής
Η Amazon.com Inc θα λανσάρει ένα ταμείο εσωτερικών επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επικεντρωθεί σε τεχνολογικές επενδύσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε η Wall Street Journal την Τρίτη 23/6/2020.

Το νέο ταμείο θα ονομάζεται "The Climate Pledge Fund", ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι θα επενδύσει σε εταιρείες σε διάφορους κλάδους όπως μεταφορές, παραγωγή ενέργειας, αποθήκευση μπαταριών, κατασκευή και τρόφιμα και γεωργία.

Η μείωση των εκπομπών είναι ένας απαιτητικός στόχος για την Amazon, η οποία παρέχει 10 δισεκατομμύρια είδη ετησίως και έχει τεράστιο αποτύπωμα μεταφοράς και κέντρων δεδομένων.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος αντιμετώπισε διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πιέσεις από τους υπαλλήλους του να αναλάβουν δράση για την αλλαγή του κλίματος, επίσης δεσμεύθηκε να είναι ουδέτερος από άνθρακα έως το 2040.

Τον Φεβρουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jeff Bezos δέσμευσε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών, μη κερδοσκοπικών και άλλων ομάδων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης