Ενέργεια

Συμμαχία Enagas - BP με φόντο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα στον τομέα μεταφορών της Ισπανίας

Συμμαχία Enagas - BP με φόντο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα στον τομέα μεταφορών της Ισπανίας
Ο ενεργειακός κολοσσός της Ισπανίας θα συμμετάσχει επίσης στη δημιουργία μιας εθνικής αγοράς βιομεθανίου στην χώρα και θα συμβάλλει στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών

Συνεργασία στην προώθηση της χρήσης του LNG και του CNG ως καυσίμου στον τομέα των μεταφορών στην Ισπανία αναπτύσσουν Enagas και μονάδα της BP.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται για τη μείωση των εκπομπών CO2, η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικά έργα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η Enagas, μέσω της μονάδας Scale Gas, θα αναπτύξει πρατήρια καυσίμων LNG και CNG στο δίκτυο των πρατηρίων της BP. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία θα προωθήσει επίσης τη χρήση ανανεώσιμων αερίων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το ρόλο του στο ισπανικό ενεργειακό μείγμα. Για το σκοπό αυτό, η BP θα αγοράσει βιομεθάνιο που παράγεται από την εταιρεία της Enagas, την Bioengas.

Παράλληλα, ο ενεργειακός κολοσσός της Ισπανίας θα συμμετάσχει επίσης στη δημιουργία μιας εθνικής αγοράς βιομεθανίου στην χώρα και θα συμβάλλει στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ως το 2050

Η BP που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι στις αρχές του έτους σκοπεύει σε μηδενικές  εκπομπές άνθρακα έως το 2050, θέτοντας έναν από τους πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους της βιομηχανίας.

Επίσης, η εταιρεία καθόρισε πέντε στόχους που περιλαμβάνουν την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος στις δραστηριότητες της BP και στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι στόχοι περιλαμβάνουν επίσης μείωση κατά 50% της έντασης άνθρακα των προϊόντων που πουλά η BP και ενίσχυση των επενδύσεων σε επιχειρήσεις εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εν τω μεταξύ, η BP έχει «σταδιακά εστιάσει» τις επενδύσεις της σε δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών, εκτός από αυτήν τη νέα συμφωνία με την Enagas.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης