Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το νέο ενεργειακό πεδίο συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας - Ρωσίας περιλαμβάνει το υδρογόνο - Τι εξετάζεται

Το νέο ενεργειακό πεδίο συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας - Ρωσίας περιλαμβάνει το υδρογόνο - Τι εξετάζεται
Ρωσία και Γερμανία απολαμβάνουν παραδοσιακά μια ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Η επέκταση των ενεργειακών τους δασμών εξετάζουν Ρωσία και Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Platts από το Γερμανικο-ρωσικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, προτείνεται η κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής υδρογόνου.

«Η Ρωσία και η Γερμανία θα πρέπει να επωφεληθούν από την επιτυχημένη συνεργασία τους στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για το λόγο αυτό, θα ήταν ευνοϊκό να συνεργαστούν στενά στην ανάπτυξη υδρογόνου, τεχνολογιών που είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το κλίμα» ήταν η χαρακτηριστική πρόταση στα αρμόδια υπουργεία και των δύο χωρών.

Ως πιλοτικό έργο, οι δύο χώρες θα πρέπει να ξεκινήσουν με την κατασκευή μονάδας παραγωγής υδρογόνου, δήλωσε ο Matthias Schepp, επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου.

Οι καλές σχέσεις των δύο χωρών
Όπως είναι φυσικά γνωστό σε όλους, Ρωσία και Γερμανία απολαμβάνουν παραδοσιακά μια ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ιδίως με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Η πρωτοβουλία υδρογόνου θα επεκτείνει την εταιρική σχέση των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και θα επέτρεπε τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σύμφωνα με τη συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τέτοια έργα στα οποία συμμετέχουν διεθνείς εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Τέλος, το εμπορικό επιμελητήριο επισήμανε ότι η «Ρωσία, ως η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και μια ενεργειακή υπερδύναμη με κολοσσιαίους υδάτινους πόρους, είναι ο ιδανικός εταίρος για μια τέτοια συνεργασία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης