Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΔΕΣΦΑ: Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο

ΔΕΣΦΑ: Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο
Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης

Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς η τροφοδοσία στο σημείο εισόδου με τους Κήπους συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ υπάρχουν υψηλά αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα.

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης, ενώ έχει συσταθεί και σχετική Ομάδα Εργασίας.

Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Χρήστες του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και τους ενημερώνει σχετικά, με στόχο να διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση τους στο δίκτυο.

Λαμβάνοντας υπόψη το Άρθρο 1.1.1 του Κεφαλαίου 1 του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, ο ΔΕΣΦΑ κήρυξε σήμερα το πρωί Κατάσταση Συναγερμού 1 (Επίπεδο Έγκαιρης Προειδοποίησης)..

Ο ΔΕΣΦΑ τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και προδιαγραφές για τη διασφάλιση του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και είναι έτοιμος να λάβει μέτρα –αν καταστεί απαραίτητο- σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

H ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Καμία ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας δεν εγείρεται από ατύχημα που συνέβη  στον βουλγαρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από τον οποίο εφοδιάζεται και η Ελλάδα.

Η τροφοδοσία φυσικού αερίου της χώρας από το σημείο εισόδου των Κήπων συνεχίζεται κανονικά, ενώ υψηλά είναι και τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον σταθμό της Ρεβυθούσας.

Η ΡΑΕ, ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια εφοδιασμού αερίου, σε στενή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας ενώ  επικοινωνία υφίσταται και με τις βουλγαρικές αρχές. Θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα εφόσον απαιτηθεί.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης