Commodities

Αλλαγή πλεύσης για την ABN Amro - Εγκαταλείπει τη χρηματοδότηση commodity

Αλλαγή πλεύσης για την ABN Amro - Εγκαταλείπει τη χρηματοδότηση commodity
Επικεντρώνεται στην Βορειοδυτική Ευρώπη
Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro ανακοίνωσε την Τετάρτη 12/8/2020 ότι η επενδυτική της τράπεζα θα τερματίσει όλες τις συναλλαγές και τη χρηματοδότηση commodity, καθώς το επίκεντρο της μονάδας στρέφεται αποκλειστικά στη βορειοδυτική Ευρώπη και στην εκκαθάριση δραστηριοτήτων για τη μείωση των κινδύνων.

Η κίνηση θα τερματίσει την παρουσία της ABN στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία, την Αυστραλία και τη Βραζιλία, εκτός από την εκκαθάριση, και αφορά περίπου το 45% των δανείων πελατών της τράπεζας, αξίας 18 δισεκατομμυρίων ευρώ

Περίπου 800 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι επιχειρήσεις θα τερματιστούν τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, ανέφερε η τράπεζα.

Η κίνηση ακολουθεί αρκετές προηγούμενες προσπάθειες για αύξηση της κερδοφορίας και μείωση των κινδύνων στην ABN, καθώς οι συνεχιζόμενες δυσκολίες στις υπεράκτιες αγορές ενέργειας την επιβαρύνουν με μεγάλες απομειώσεις.

«Θα εξυπηρετήσουμε πελάτες σε τμήματα όπου μπορούμε να επιτύχουμε κλίμακα, οπότε θα επικεντρωθούμε στις Κάτω Χώρες και τη Βορειοδυτική Ευρώπη, όπου θα επενδύσουμε και θα αναπτύξουμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Swaak.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες επανεξετάζουν τις συναλλαγές τους στη χρηματοδότηση commodity τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Natixis και BNP Paribas, που επλήγησαν από απώλειες στο εμπόριο ενέργειας και μια προσπάθεια να επικεντρωθούν περισσότερο σε πιο πράσινες χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες.

Οι υψηλές διαγραφές λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου και της κρίσης COVID-19 οδήγησαν σε καθαρή απώλεια 5 εκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε η ABN. Οι αναλυτές ανέμεναν απώλεια 46 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από κέρδος 693 εκατομμυρίων ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης