BloombergNEF: Μέσω PPAs η αγοροπωλησία 8,9 GW καθαρής ενέργειας στο α' 7μηνο του 2020

BloombergNEF: Μέσω PPAs η αγοροπωλησία 8,9 GW καθαρής ενέργειας στο α' 7μηνο του 2020
Ο αντίκτυπος του Covid-19 στις εταιρικές προμήθειες ποικίλλει σημαντικά σε όλο τον κόσμο

Το Bloomberg New Energy Finance δημοσίευσε πρόσφατα τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το τέλος του έτους 2020, με ιδιαίτερη έμφαση στην σύναψη συμβάσεων αγοροπωλησίας ενέργειας, τύπου PPA.

Όπως αναμεταδίδει το PV-Europe, oι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα δημόσια ιδρύματα αγόρασαν 8,9 GW καθαρής ενέργειας μέσω συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το 2020 έως τον Ιούλιο. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο Covid-19 λογίζεται ως ένας σημαντικός αντίπαλος της εν λόγω ανάπτυξης.

Περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, οι συμφωνίες θα πρέπει να εξαπλωθούν παγκοσμίως για να δημιουργηθεί ένα νέο ρεκόρ το 2020, καθώς οι ΗΠΑ - η μεγαλύτερη εταιρική αγορά PPA στον κόσμο - έχουν δει τη δραστηριότητα να μειώνεται σημαντικά, εν μέρει λόγω της πανδημίας.

Αρνητική επίδραση στη δραστηριότητα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Ο αντίκτυπος του Covid-19 στις εταιρικές προμήθειες ποικίλλει σημαντικά σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες αγορές έχουν δει μόνο μικρό αντίκτυπο από την πανδημία. Για αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, οι ΗΠΑ και ιδιαίτερα το Μεξικό, από την άλλη πλευρά, η πανδημία έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελκυστική αγορά της Ισπανίας

Η αγορά της Σκανδιναβίας, που έχει συνήθως την πρωτοκαθεδρία, είδε 400 MW PPAs να ανακοινώνονται τους πρώτους επτά μήνες. Ο ζεστός χειμώνας οδήγησε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή στο πιο αδύναμο ξεκίνημά τους στην διάρκεια της δεκαετίας, περιορίζοντας την όρεξη των αγοραστές. Η Ισπανία έχει αναδειχθεί ως η πιο ελκυστική και συμφέρουσα αγορά προμηθειών στην Ευρώπη. Οι εταιρείες υπογράφουν πανευρωπαϊκές συμβάσεις στην Ισπανία, αξιοποιώντας φθηνές τιμές για να αντισταθμίσουν την κατανάλωσή τους στην υπόλοιπη περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης