Ενέργεια

IHS Markit: Πάνω από 5 GW το 2020 τα συστήματα αποθήκευσης ηλ. ενέργειας με σύνδεση στο δίκτυο

IHS Markit: Πάνω από 5 GW το 2020 τα συστήματα αποθήκευσης ηλ. ενέργειας με σύνδεση στο δίκτυο
Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στις αγορές ΗΠΑ και Κίνας

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας που συνδέεται με το δίκτυο αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 5 GW το 2020 παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την παγκόσμια πανδημία Covid-19, σύμφωνα με την IHS Markit.

Η IHS Markit έχει αυξήσει τις προβλέψεις της και τώρα αναμένει πενταπλάσια αύξηση στις ετήσιες εγκαταστάσεις από το 2019 έως το 2025, φτάνοντας τα 15,1 GW.

Τα ετήσια έσοδα από εξοπλισμό αποθήκευσης ενέργειας που συνδέονται με το δίκτυο αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν. Συγκεκριμένα από 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, παρά τις μειώσεις των τιμών της μονάδας μπαταρίας, οι οποίες αναμένεται να μειωθούν κατά 32% κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.

Το γεγονός ότι η βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας αποδεικνύεται ανθεκτική και έχει ξαναρχίσει μια πορεία ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποδεικνύει ότι το 2019 ήταν μια παρένθεση.

«Το ριμπάουντ του 2020 υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογίας και τη δύναμη των βασικών θεμελιωδών αγορών», δήλωσε ο Julian Jansen, διευθυντής έρευνας στο IHS Markit. Ο Jansen πρόσθεσε: «Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα και ο κρίσιμος ρόλος των στοιχείων ενεργειακής αποθήκευσης της μπαταρίας, που στηρίζουν την απανθρακοποίηση δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης».

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η μεγαλύτερη αγορά με προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η Κίνα θα δει «αναζωπύρωση στην απορρόφηση της αποθήκευσης ενέργειας» καθώς οι επαρχίες αρχίζουν να κοιτάζουν την αποθήκευση που συσχετίζεται με την ηλιακή ενέργεια.

Η Κίνα προβλέπεται να εγκαταστήσει 6,5GW έως το 2025 και να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.
Οι προοπτικές στην Ευρώπη έχουν ενισχυθεί καθώς αναπτύσσονται νέες ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα χωρών. Για παράδειγμα, μια δημοπρασία δυναμικότητας στη Γαλλία θα υποστηρίξει 253 MW αποθήκευσης ενέργειας έως το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης