Τελευταία Νέα

Αλεξιπτωτιστής έκανε το πρώτο άλμα στον κόσμο από αεροπλάνο με ηλιακή ενέργεια

Αλεξιπτωτιστής έκανε το πρώτο άλμα στον κόσμο από αεροπλάνο με ηλιακή ενέργεια
Το 2022, η ομάδα στοχεύει να πραγματοποιήσει μια πτήση μεγάλου υψομέτρου που τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια, επιδιώκοντας να φτάσει στη στρατόσφαιρα
Ένας αλεξιπτωτιστής ολοκλήρωσε το πρώτο άλμα στον κόσμο από ένα ηλιακό αεροσκάφος την Τρίτη 25/8/2020, αφού το αεροπλάνο ανέβηκε σε ύψος 1.520 μέτρων (σχεδόν 5.000 πόδια) πάνω από τη δυτική Ελβετία, ανέφεραν οι Ελβετοί διοργανωτές.

Το διθέσιο πρωτότυπο αεροπλάνο έκανε τη δοκιμαστική πτήση σε καλό καιρό με σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγέ ενέργειας. Ο αλεξιπτωτιστής Raphael Domjan έφτασε σε ταχύτητα 150 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τη διάρκεια του άλματος του, προσγειώθηκε κοντά στη βάση του έργου στην Payerne.

«Σήμερα υπήρχαν πολλά πρώτα αλλά το πιο σημαντικό είναι [αυτή] είναι η πρώτη φορά που κάποιος πήδηξε από ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος. Και αυτό είναι κάτι που αλλάζει το μέλλον για αυτό το άθλημα για τους δύτες του ουρανού », δήλωσε ο Domjan, ο υποκινητής του έργου SolarStratos και ο οποίος ήταν συγκυβερνήτης στο αεροπλάνο.
«Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε ένα ηλιακό skydive, ανέβηκα με την ενέργεια που προέρχεται από τα ηλιακά κύτταρα του αεροπλάνου», συμπλήρωσε.

Το 2022, η ομάδα στοχεύει να πραγματοποιήσει μια πτήση μεγάλου υψομέτρου που τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια, επιδιώκοντας να φτάσει στη στρατόσφαιρα με υψόμετρο 20.000 μέτρα


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης