Ενέργεια

Η Siemens ετοιμάζεται για την spin-off ενεργειακή της επιχείρηση

tags :
Η Siemens ετοιμάζεται για την spin-off ενεργειακή της επιχείρηση
Η Siemens Energy πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στα τέλη Σεπτεμβρίου
Η Siemens αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη spin-off ενεργειακής της δραστηριότητας αργότερα αυτό το μήνα, καθώς στοχεύει να δημιουργήσει μια εταιρεία την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Joe Kaeser έχει περιγράψει προηγουμένως ως «ολόκληρο το εύρος της αγοράς ενέργειας όπως καμία άλλη εταιρεία».

Κατά την ημέρα της κεφαλαιαγοράς της την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch, παρουσίασε σχέδια για τη spin-off, στο οποίο οι μέτοχοι της Siemens να κατέχουν το 55% της εταιρείας.
Η Siemens θα διατηρήσει μερίδιο 35,1% και η Siemens Pension-Trust θα κατέχει μερίδιο 9,9 ενώ αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στο CNBC, ο Bruch δήλωσε ότι «Πρόκειται για εστίαση… αφορά πραγματικά την εστίαση στην προώθηση μιας εταιρείας ενεργειακής τεχνολογίας προς τα εμπρός».

Ερωτηθείς αν αυτό σήμαινε περικοπή θέσεων εργασίας εν μέσω εικασιών για απολύσεις και εργοστάσια που κλείνουν, ο Bruch απάντησε: ″ Όταν μιλάω για εστίαση, πρώτα απ 'όλα εννοώ πραγματικά να βοηθήσω τους πελάτες μας στη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο ενεργειακό κόσμο. "

«Και θα εξετάσουμε από κάθε άποψη, προφανώς, επίσης, πώς θα βελτιώσουμε την επιχειρησιακή μας απόδοση - αυτό δεν είναι αμφιβολία», πρόσθεσε. "Δεν είμαι ικανοποιημένος με την επιχειρησιακή απόδοση αυτή τη στιγμή, όλοι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εταιρεία και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό."

Στα τέλη Μαρτίου 2020, η Siemens Energy απασχολούσε περίπου 91.000 άτομα παγκοσμίως, με δραστηριότητες που εστιάζονταν σε τομείς όπως οι αεριοστρόβιλοι, οι γεννήτριες και οι ατμοστρόβιλοι.
Έχει επίσης μερίδιο 67% στην Siemens Gamesa Renewable Energy, έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα των ανεμογεννητριών.

Ο Bruch τόνισε τη σημασία της «προώθησης της καινοτομίας, η οποία εξυπηρετεί πραγματικά τις μελλοντικές αγορές ενέργειας: από το πράσινο υδρογόνο, τη μετάδοση, τη σταθερότητα του δικτύου, την εύρεση… υψηλής απόδοσης τεχνολογιών αεριοστροβίλων - αυτά είναι τα πράγματα που δουλεύουμε και τι θέλουμε να οδηγήσουμε. "

Σύμφωνα με τον Bruch, το γεγονός παραμένει ότι ο άνθρακας, ένα ορυκτό καύσιμο, εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

«Περίπου το 40% της… παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται ακόμα στον άνθρακα και έτσι είναι ένα τεράστιο στοιχείο που πρέπει να επιλύσουμε», παραδέχτηκε.

«Όλοι είμαστε πιο χαρούμενοι εάν δεν έχουμε σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, αλλά το ερώτημα είναι ότι η τεχνολογία μας βοηθά να εξοικονομήσουμε CO2 κάνοντας τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα πιο αποτελεσματικούς;»

Περιγράφοντας αυτό ως «αίνιγμα προς επίλυση», ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία του έπαιρνε «περισσότερο χρόνο για να καθορίσει πραγματικά την πορεία προς τα εμπρός και να διατηρήσει την ισορροπία… μεταξύ, βιωσιμότητας και αξιοπιστίας του εφοδιασμού».

Αναφερόμενος στα έργα στην Ασία, χαρακτήρισε τον άνθρακα ως «πολύ σημαντικό ρόλο στην… παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης