Ηλεκτρισμός

ΡΑΕ: Μετάθεση για την 1η Νοεμβρίου της «πρεμιέρας» του Target Model

ΡΑΕ: Μετάθεση για την 1η Νοεμβρίου της «πρεμιέρας»  του Target Model
Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η ημερομηνία έναρξης διασφαλίζει την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για το Market Coupling με την αγορά της Ιταλίας.
Για την 1η Νοεμβρίου μετατίθεται η έναρξη του Target Model, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΑΕ. Όπως επισημαίνει η Αρχή, η νέα ημερομηνία έναρξης διασφαλίζει την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για το Market Coupling με την αγορά της Ιταλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Διαβούλευσης που διενήργησε η ΡΑΕ, κατά το χρονικό διάστημα 8-11/9/2020, κατόπιν αξιολόγησης των απόψεων των συμμετεχόντων, οι οποίοι στο σύνολό τους υποστηρίζουν τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των νέων αγορών, η Αρχή, στη βάση των αρμοδιοτήτων της αναφορικά με τον καθορισμό της ημέρας έναρξης της μη συζευγμένης λειτουργίας της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς (άρθρο 9 Ν. 4425/2016 και Κεφάλαιο 7 Κανονισμού Λειτουργίας της Αγοράς Επόμενης Ημέρας & Ενδοημερήσιας Αγοράς, αντιστοίχως), ορίζει ως Ημερομηνία Έναρξης Λειτουργίας των ανωτέρω αγορών την 1η Νοεμβρίου 2020 (υπό δημοσίευση Απόφαση ΡΑΕ 1298/11.09.2020).

Σχετικώς, θεωρείται δεδομένο ότι η Αγορά Εξισορρόπησης, ως μέρος του ενιαίου συνόλου των νέων αγορών (Target Model), η λειτουργία της οποίας συνδέεται αναγκαστικά και ακατάλυτα με τις ανωτέρω βραχυχρόνιες αγορές, θα εκκινήσει ταυτόχρονα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Αρχή ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου για την ανάγκη αναθεώρησης του χρονοδιαγράμματος για την έναρξη λειτουργίας των Αγορών Επόμενης Ημέρας, Ενδοημερήσιας και Εξισορρόπησης του ν. 4425/2016, που περιλαμβάνεται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/56369/676/2020 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2853/13.07.2020).

Η ημερομηνία έναρξης διασφαλίζει την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για το Market Coupling με την αγορά της Ιταλίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης