Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Άρωμα επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την Aberdeen - Που στοχεύει

Άρωμα επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την Aberdeen -  Που στοχεύει
Νέα στροφή των επενδυτικών επιλογών

Οι επιχειρηματίες πετρελαιοειδών της Βόρειας Θάλασσας έχουν επισημάνει τις δυνατότητες των σκωτσέζικων επιχειρήσεων να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εγκαινιάζοντας ένα ταμείο πολλών εκατομμυρίων λιρών που θα υποστηρίξει επενδύσεις σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Doug Duguid και ο Michael Buchan αναμένουν ότι η λειτουργία της «Indigo 7 Ventures» θα διαδραματίσει ρόλο στη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλότερου άνθρακα επενδύοντας σε καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας.

«Η βιομηχανία ενέργειας αλλάζει και είναι σαφές ότι τις επόμενες δεκαετίες πρέπει να απομακρυνθούμε από την παραδοσιακή παραγωγή υδρογονανθράκων και να διαχειριστούμε τη μετάβαση ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές. Η Σκωτία από πολλές απόψεις είναι παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά χρειάζεται άτομα με έξυπνες ιδέες για να προωθήσει πραγματικά την ενεργειακή μετάβασή μας και το I7V θα παίξει τον ρόλο του επενδύοντας σε καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας που μπορούν να διευκολύνουν αυτήν την αλλαγή»», δήλωσε ο κ. Duguid.

Τα σχέδια

Εκτός από την υποστήριξη εταιρειών ΑΠΕ που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η I7V θα λανσάρει τις δικές της υπηρεσίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιθεώρησης και επισκευής με στόχο τις αγορές αιολικής, ηλιακής ενέργειας αλλά και υδρογόνου. Ο κ. Duguid και ο κ. Buchan ίδρυσαν την επιχείρηση Enermech που αγοράστηκε από τον αμερικανικό γίγαντα ιδιωτικών μετοχών Carlyle το 2018, σε μια συμφωνία που πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 450 εκατομμύρια λίρες.

Η Enermech παρέχει υπηρεσίες που ποικίλλουν από ενοικίαση γερανού έως συντήρηση υποθαλάσσιων αγωγών. Τέλος, ο Duguid σημείωσε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παραδοσιακά οι εταιρείες στο αρχικό στάδιο στην άντληση χρηματοδότησης έχουν επιδεινωθεί από την ύφεση που προκλήθηκε από την πτώση από την κρίση του κορονοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης