Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε χρήση δεξαμεθαδόνης πιθανή η επιστροφή Trump στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους ιατρούς του

Mε χρήση δεξαμεθαδόνης πιθανή η επιστροφή Trump στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους ιατρούς του
Σε καλύτερη πορεία η υγεία του Αμερικανού Προέδρου
Πιθανή η επιστροφή Τrump στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, όπου η θεραπεία του θα συνεχιστεί, ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί του.
Οι ιατροί ενίσχυσαν τον Πρόεδρο με περαιτέρω οξυγόνο εις διπλούν την περασμένη Πέμπτη και  Παρασκευή και παράλληλα του έδωσαν δεξαμεθαδόνη, συνθετικό γλυκοκορτικοειδές με επταπλάσια αντιφλεγνομώδη δράση.Πρόκειται για ένα είδος κορτικοστεροειδούς φαρμάκου, που ενισχύσει το ανοσιοποιητικό φορέων που χρειάζονται πρόσθετο οξυγόνο αλλά δεν πρέπει να δίνεται σε περιπτώσεις μετρίων συμπτωμάτων, γιατί αποδυναμώνει τον ίδιο τον οργανισμό.
Το μήνυμα των γιατρών είναι ότι ο πρόεδρος πηγαίνει πραγματικά καλά.

Trump: Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά

Ο Trump διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε πως «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.
«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά», παραδέχθηκε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.
«Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως.
Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία όπως την άρχισα», είπε, διότι «είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό προεκλογικό του σλόγκαν.
Image
Ο Trump αναγνώρισε πως «η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του.
«Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες», πρόσθεσε.
Ο Trump ευχαρίστησε τους γιατρούς και όσους όσοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στις ΗΠΑ και διεθνώς.
«Οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν κάτι απίστευτο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», διαβεβαίωσε.
Ο 74χρονος πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως δεν «είχε άλλη επιλογή» παρά να ρισκάρει να εκτεθεί στον SARS-CoV-2, καθώς δεν θα μπορούσε να «κλειδωθεί» στον Λευκό Οίκο για την προστασία του, έπρεπε να είναι «μπροστάρης».
Image
«Όταν είσαι ηγέτης, είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κανένας μεγάλος ηγέτης δεν το έκανε ποτέ αυτό» — να κλειστεί μέσα — μοιάζοντας να προσπαθεί να αντικρούσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

Πότε μολύνθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το CNN, η βασικότερη εκτίμηση είναι πως ο Αμερικανός πρόεδρος μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής διορισμού της Amy Coney Barrett σε αντικατάσταση της Ruth Ginsburg στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Rose Garden το περασμένο Σαββατοκύριακο (2 6 – 27/9/2020).

Τι εκτιμούν αναλυτές

Αναλυτές εκτιμούν σην θέση που έχει βρεθεί ο Trump, αν πράγματι ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας, μπορεί αυτό να του δημιουργήσει πλεονεκτήματα στην τελική ευθεία της μάχης κόντρα στον Biden, για την οποία υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης