Διεθνή

Trump: Βγαίνω από το νοσοκομείο, νιώθω καλύτερα από ό,τι ένιωθα πριν 20 χρόνια - Μην φοβάστε τον Κορωνοϊό

Trump: Βγαίνω από το νοσοκομείο, νιώθω καλύτερα από ό,τι ένιωθα πριν 20 χρόνια - Μην φοβάστε τον Κορωνοϊό
Εξιτήριο σήμερα 5/10 για Trump από το νοσοκομείο - Τι δήλωσαν οι θεράπντες ιατροί
Oι ιατροί του Trump εμφανίστηκαν σίγουροι για την έξοδο από το νοσοκομείο του Αμερικανού Προέδρου κατά την συνέντευξη τύπου.
Ανέφεραν ότι έλαβε δυο φορές οξυγόνο, χωρίς να το έχει ανάγκη και λαμβάνει μια δόση Remdesivir πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Παρά ταύτα ακόμα τηρείται επιφυλακτική στάση και οι γιατροί θα παρέμβουν όπου χρειασθεί για την υποστήριξη της υγείας του προέδρου, όπως ανέφεραν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα πάρει σήμερα 5/10 εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 18.30 τοπική ώρα.
«Αισθάνομαι πραγματικά καλά!
Μη φοβάστε την Covid.
Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας.
Εξελίξαμε, υπό την κυβέρνηση Trump, κάποια πραγματικά καλά φάρμακα και γνώσεις.
Νιώθω καλύτερα από ό,τι ένιωθα πριν 20 χρόνια!» έγραψε στο Twitter ο κ. Trump.
Image

Το χρονικό των εξελίξεων

Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να νοσηλεύεται με κορωνοϊό και η ασθένειά του να έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ (3/11), ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να απευθύνεται στον αμερικανικό λαό μέσω του Twitter. 
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, εντός της ημέρας θα αποφασιστεί έαν θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο Trump κάλεσε τον αμερικανικό λαό να ψηφίσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2021 θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, με τη Wall Street να οδεύει προς νέο ιστορικό ρεκόρ.
«Εάν επιθυμείτε τεράστια αύξηση της φορολογίας, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία θα οδηγήσει σε «κλείσιμο» της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας, ψηφίστε τους Δημοκρατικούς», αναφέρει ο Trump.
Στη συνέχεια αναφέρει μία σειρά από επιτεύγματα της κυβέρνησής του, όπως τα υψηλά της Wall Street, ισχυρός στρατός, τάξη και ασφάλεια.
Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnanyn.
Η ίδια είπε ότι βρέθηκε θετικό το τεστ για Covid-19, ημέρες μετά τη διάγνωση του Trump σύμφωνα με το Bloomberg.
Image


Σάλος από την έξοδο Trump για να χαιρετίσει υποστηρικτές του έξω από το νοσοκομείο Walter Reed

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να πραγματοποιήσει ξαφνική επίσκεψη στους "μεγάλους πατριώτες" υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί μετά την αποκάλυψη ότι ήταν θετικός στον κορωνοιό.
Συγκεκριμένα χθες Κυριακή 4/10, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε στις πύλες του νοσοκομείου και ο Trump, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας, τους συγκεντρωμένους οπαδούς του.
Η κίνηση αυτή όμως στηλίτευτηκε έντονα καθώς ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα εκτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης και για αυτό θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Μάλιστα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως με την κίνηση αυτή, ο Trump εξακολουθεί να δείχνει πως κάθε άλλο παρά σοβαρά αντιμετωπίζει την επιδημία του κορωνοϊού, η οποία ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 210.000 Αμερικάνους και έχει μολύνει σχεδόν 7,5 εκατομμύρια πολίτες.
Κατόπιν της βόλτας αυτής, ο Trump επέστρεψε στο νοσοκομείο.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (4/10/2020) η ιατρική του ομάδα, η κατάσταση της  υγείας του Αμερικανού προέδρου συνεχίζει να βελτιώνεται ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου άμεσα.
Ο Trump παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής (2/10), οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.
Ο Trump, 74 ετών, λαμβάνει πλέον δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά του Covid-19.
Η ιατρική ομάδα παρακολουθεί την κατάσταση των πνευμόνων του Αμερικανού προέδρου, αφού έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο την Πέμπτη (2/10) και την Παρασκευή (3/10), αλλά αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Σήμερα αισθάνεται καλά, είναι όρθιος και δραστήριος», είπε μέλος του ιατρικού επιτελείου.
«Στόχος μας για την σημερινή ημέρα είναι να τον κάνουμε να φάει, να πιεί και να τον κρατήσουμε μακριά από το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο, για να είναι δραστήριος και να συνεχίσει να αισθάνεται καλά».
«Ελπίζουμε να τον βγάλουμε από το νοσοκομείο άμεσα και να συνεχίσει την αγωγή από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Trump καθώς βγαίνει από το νοσοκομείο
Walter Reed
Image
Η αποκάλυψη του προσωπάρχη

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως η κατάσταση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ φάνηκε να επιδεινώνεται ραγδαία την Παρασκευή (2/10/2020).
«Χθες, ανησυχούσαμε πραγματικά. Είχε πυρετό και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του μειώθηκε γρήγορα», δήλωσε ο Meadows στο Foxnews.
Ο Meadows πρόσθεσε ότι οι γιατροί του Trump έκαναν τη «σύσταση» να νοσηλευτεί στο Walter Reed προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε ποτέ σκέψη και ούτε καν κίνδυνος με τη μετάβαση της εξουσίας».
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany δημοσίευσε μια άλλη δήλωση από τον γιατρό του Αμερικανού προέδρου, Sean Conley, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση του Trump βλετιώθηκε το Σάββατο (3/10) και πως τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του ήταν μεταξύ 96% και 98%.
Αν και ο Trump δεν  έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο οι γιατροί παραμένουν «συγκρατημένα αισιόδοξοι».
Σημείωσαν επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ολοκληρώσει τη 2η δόση του remdesivir.
O Trump αισθάνεται πολύ καλά και επιθυμεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο αλλά θα πρέπει να μείνει ακόμη μερικές μέρες στο νοσοκομείο,  όπως δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Robert O ‘ Brien.
Σε συνέντευξή του στο CBC, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα μετάβασης της εξουσίας.
«Μίλησα με τον  προσωπάρχη (Mark Meadows) σήμερα το πρωί και τα καλά νέα είναι ότι ο πρόεδρος αισθάνεται πολύ καλά και θέλει πραγματικά να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αλλά νομίζω ότι θα μείνει στο  νοσοκομείο για λίγο χρονικό διάστημα», είπε ο O' Brien.
Image
Trump: Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά
   
Ο Trump διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε πως «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.
«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά», παραδέχθηκε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.
«Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως.
Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία όπως την άρχισα», είπε, διότι «είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό προεκλογικό του σλόγκαν.
Image
Ο Trump αναγνώρισε πως «η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του.
«Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες», πρόσθεσε.
Ο Trump ευχαρίστησε τους γιατρούς και όσους όσοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στις ΗΠΑ και διεθνώς.
«Οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν κάτι απίστευτο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», διαβεβαίωσε.
Ο 74χρονος πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως δεν «είχε άλλη επιλογή» παρά να ρισκάρει να εκτεθεί στον SARS-CoV-2, καθώς δεν θα μπορούσε να «κλειδωθεί» στον Λευκό Οίκο για την προστασία του, έπρεπε να είναι «μπροστάρης».
Image
«Όταν είσαι ηγέτης, είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κανένας μεγάλος ηγέτης δεν το έκανε ποτέ αυτό» — να κλειστεί μέσα — μοιάζοντας να προσπαθεί να αντικρούσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

Πότε μολύνθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το CNN, η βασικότερη εκτίμηση είναι πως ο Αμερικανός πρόεδρος μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής διορισμού της Amy Coney Barrett σε αντικατάσταση της Ruth Ginsburg στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Rose Garden το περασμένο Σαββατοκύριακο (2 6 – 27/9/2020).
Να σημειωθεί ότι έως τώρα 26 συμμετέχοντες στην τελετή έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοιό

1+2. President & Melania Trump

3. Bill Stepien, Trump campaign mgr

4. Hope Hicks

5. Kellyanne Conway

6. Sen. Ron Johnson

7. Sen. Mike Lee

8. Sen. Thom Tillis

9. Ronna McDaniel

10. Notre Dame Pres. Jenkins

11-13. Three WH reporters

14-24. Eleven staffers from Cleveland debate

25. Chris Christie

26. Nick Lunas

Image
Image
A photo with annotation from 9/26 Amy Coney Barrett announcement, with notes on who has tested positive for COVID-19 and their proximity to lawmakers and others.

Στο νοσοκομείο και ο σύμβουλος του Trump, Chris Christie

Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας New Jersey Chris Christie  ανακοίνωσε πως αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.
«Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου, έκανα εισαγωγή στο Morristown Medical Center», ανέφερε ο Christi.
«Αν και αισθάνομαι καλά κι έχω μόνο ελαφριά συμπτώματα, λόγω του ιστορικού μου με το άσθμα αποφασίσαμε ότι αυτό είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο».

Θετική και πρώην σύμβουλος του Trump


Θετική στον Covid -19 διαγνώστηκε και η Kellyanne Conway, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, προσβεβλημένος από τον ιό.
«Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και αισθάνομαι καλά.
Έχω ξεκινήσει μια διαδικασία καραντίνας σε συνεννόηση με γιατρούς », είπε η Conway.

Giuliani: Υπεύθυνη η Κίνα για ό,τι συνέβη στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και νομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Rudy Giuliani δήλωσε την Κυριακή (4/10/2020)  πως καθιστά την Κίνα υπεύθυνη για το γεγονός της μόλυνσης του Donald Trump από τον Covid -19, τον οποίο χαρακτήρισε «ό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.),
«Ας μην παραλύσουμε, η οικονομία μας πρέπει να επιστρέψει για το καλό των παιδιών μας», είπε ο Giuliani αναφερόμενος στο πώς οι Αμερικανοί πρέπει να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του ιού.
Θεωρούμε τον εαυτό μας ως το πιο ισχυρό κράτος αλλά όμως μία χώρα μας επιτέθηκε και αυτή είναι η Κίνα.
Και μας επιτέθηκε με αυτό (σ.σ. τον ιό), πιστέψτε με », είπε ο Giuliani στο Foxnews.
«Τους θεωρώ υπεύθυνους για ό,τι συνέβη στον πρόεδρό μου Donald Trump και όλους τους άλλους», συνέχισε.
Ο Giuliani είπε ότι μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο το Σάββατο (3/10) για 35-40 λεπτά για την υγεία και την πολιτική.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει αρκετές φορές ότι οι  Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκάσουν την Κίνα να πληρώσει ένα «πολύ σημαντικό» τίμημα για το ρόλο της στην εξάπλωση του ιού.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν», δήλωσε  στις 27 Απριλίου 2020.
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την Κίνα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την κατάσταση.
Επειδή πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να σταματήσει τον ιό θα μπορούσε να σταματήσει γρήγορα και δεν θα εξαπλωνόταν σε ολόκληρο τον κόσμο» είχε δηλώσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν  διαγνωσθεί θετικός ο Αμερικανός πρόεδρος στον Covid -19 ο Giuliani συνεργάστηκε μαζί του, καθώς και με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Kellyanne Conway και τον  πρώην κυβερνήτη του New Jersey Chris Christie που επίσης μολύνθηκαν.
O Giuliani διαγνώστηκε αρνητικός την Παρασκευή (2/10) αλλά σχεδιάζει να επαναλάβει το test τη Δευτέρα (5/10)
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε στο Fox News ότι συμβούλεψε τον Trump να ακούσει τους γιατρούς και να κάνει ένα διάλειμμα από την προεκλογική εκστρατεία του.

Ανατροπή στις Αμερικανικές εκλογές

Σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ οδηγεί η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump από κορωνοϊό.
Η αβεβαιότητα βρίσκεται στα ύψη, καθώς η προεκλογική εκστρατεία είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.
Πέραν των διαδικαστικών, κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Donald Trump την ασθένεια, προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ακόμη και αν η υγεία του προέδρου δεν επιδεινωθεί, το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα, ανατρέπει πλήρως τους σχεδιασμούς.
Ακόμη και αν ο Trump βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις πολιτείες κλειδιά - Ουισκόνσιν, Φλόριντα και Αριζόνα - ούτε και στο επόμενο debate στις 15 Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών J. Biden σε τεστ για τον κορωνοϊό, που έκανε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του προέδρου Trump, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.
«Ο Joe Biden και η σύζηγός του Δρ. Jill Biden υποβλήθηκαν σε δοκιμές PCR για το COVID-19 σήμερα 2/10 και το COVID-19 δεν εντοπίστηκε.
Το αναφέρω αυτό υπό την ιδιότητά μου ως γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας του Biden», δήλωσε ο Δρ Kevin O'Connor.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος Melania του θα μπoυν άμεσα στη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης.
«Θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί» ανέφερε ο Trump.
Η εξέλιξη αυτή πραγματικά είναι συνταρακτική για την πολιτική ζωή στις ΗΠΑ δεδομένου ότι απομένουν μόλις 32 ημέρες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ενώ παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που ο πρόεδρος Trump θα χρειαστεί να μείνει σε καραντίνα, μια και αυτό εξαρτάται από την πορεία της κατάστασης της υγείας του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Trump δεν είναι ασυμπτωτικός -όπως αρχικά έχει διαρρεύσει- αλλά παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με έναν ιό που απειλεί την υγεία του και που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 208.000 Αμερικάνων.
Ο Trump, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που κινδυνεύουν από τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός, μια εβδομάδα νωρίτερα, καλούσε τους Αμερικάνους να μην ανησυχούν για τον Covid 19 καθώς, όπως είπε, ο ιός δεν επηρεάζει σχεδόν κανένα, πέρα από τους ηλικιωμένους και εκείνους που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης εγείρονται μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές τη στιγμή που ο πρόεδρος Trump μπαίνει σε καραντίνα, οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις αναβάλλονται ενώ στον αέρα είναι η διεξαγωγή του δεύτερου debate με τον Δημοκρατικό αντίπαλο του Joe Biden.
Μάλιστα ο Trump ήταν αυτός που ειρωνεύοταν τον Biden για το γεγονός ότι φορά μάσκες και ότι δεν πραγματοποιεί μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως κάνει ο ίδιος.

Πηγή: Βankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης